14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?
14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

Bitcoin 13 Ekim fiyat görünümü: BTC 6.300 dolara demir attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 13 Ekim fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin, 6.300 dolar seviyesine geriledikten sonra bu seviyede düşük hacimli yatay hareketler gösteriyor.
  • Son düşüş dalgasından sonra 6.300 dolar seviyesi önemli bir destek olarak çalıştı.
  • Son 48 saatte sıkışmış olan Bitcoin fiyatının yeni bir yön arayışında olduğunu görüyoruz.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde dolar karşısında fiyatını hemen hemen koruduğu görülüyor.

Bitcoin 13 Ekim fiyat hareketleri

Bitcoin 6.650 dolar seviyesinden 6.250 dolara kadar gerileyip kısa vadeli olumlu görünümünü negatife çevirdikten sonra 6.300 dolar bandında yatay hareketler sergilemeye başladı.

Oldukça dar bantta gerçekleşen bu fiyat hareketi Bitcoin fiyatında bir sıkışmaya neden oluyor. Son büyük düşüş öncesi de bu tarz bir sıkışma hareketi gösteren Bitcoin bunun sonucunda kısa sürede yaklaşık yüzde 5 oranında bir geri çekilme yaşamıştı.

Uzun vadeli teknik göstergeler ve finansal piyasaların genel durumuna bağlı olarak fonların yatırımcıların daha güvenli limanlara kaydığı şu günlerde, Bitcoin gibi kripto paraların riskli varlık olarak nitelendirilmesi bu fon çıkışının en önemli etkisi olarak görülüyor.

Güven ortamı sağlanmayıp risk iştahı bu şekilde düşük seyrettiği takdirde Bitcoin’in 6.000 dolara doğru bir satış dalgasına girmesi muhtemel olabilir. Olasılık dâhilinde olan bu durum için kısa vadeli teknik göstergelerde henüz teyit edilmiş değil. Ancak yaşanacak olumsuz bir gelişme neticesinde yeni bir düşüş dalgası görülebilir gibi duruyor.

Öte yandan geçen hafta mevcut riski fiyatladığı görülen yatırımcıların bu seviyeden düşük alımlarla Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareketine neden olabilirler.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Düşük hacimli ve dar banttaki fiyat hareketlerinden dolayı Bitcoin grafiğine biraz daha geniş perspektifte baktığımızda 4 saatlik BTC/USD grafiğindeki MACD göstergesinin ters tepe formasyonunu tamamlamak üzere olduğunu görüyoruz. BTC fiyatının bu seviyelerin altına inmemesi durumunda MACD’nin de pozitif bölgeye çıkıp yükselişi teyit edici sinyaller verebileceğini görebiliriz.

Diğer yandan yatay seyreden fiyat hareketleri stokastik osilatörün aşırı satım bölgesinden çıkıp orta seviyelerde yukarı yönlü hareketler göstermesi yükseliş için bir önemli bir detayı teşkil ediyor. Göreceli güç endeksi (RSI) ise henüz alış pozisyonlarının yeterince güçlü olmadığı yönünde sinyale veriyor. RSI’ın 50 seviyesinin üzerine çıkması kısa vadede yükseliş için tetikleyici olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin