eToro analisti, Bitcoin fiyatını 14.000 doların üstüne çıkaracak şeyi açıkladı
eToro analisti, Bitcoin fiyatını 14.000 doların üstüne çıkaracak şeyi açıkladı

Bitcoin 12 bin doları geçti – işte yükselişin itici gücü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 12 bin doları geçti – işte yükselişin itici gücü!

ABD doları değer kaybı yaşarken, Bitcoin ikinci koronavirüs teşvik paketi için yenilenen iyimserliğin üzerine yükseldi.

Anlaşma yolda

Temsilciler Meclisi Başkanı Nanci Pelosi, Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile 45 dakikalık verimli bir telefon görüşmesini onayladıktan sonra, ikinci teşvik paketi için sıkıntılı süreçteki tasarının yolda olduğunu söyledi. Eşzamanlı olarak, çoğunluk lideri Senatör Mitch McConnell, ABD’nin bir başka büyük federal paketi hazmedemeyeceğini belirterek, seçim öncesi bir anlaşmayı müzakere etmemesi konusunda çok uyardı.

Nisan ayında Kongre, Amerikan hanelerine ve işyerlerine koronavirüsün neden olduğu ekonomik kilitlenmenin üstesinden gelmek amacıyla yardım etmek için 2 trilyon dolarlık bir yardım fonunu onaylamıştı. Federal Rezerv’in benzeri görülmemiş tahvil satın alma programı aracılığıyla ekonomiye yeni para akışı, Mart ayında çökmüş olan piyasaları da onardı.

Bitcoin o sırada düşenler arasındaydı. Lider kripto para birimi, sadece iki günlük ticarette yüzde 60’ın üzerinde düşüş gösterdi. Bununla birlikte, 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin geçmesinin ardından toparlanması hız kazandı. Üçüncü çeyrekte bir noktada, BTC / USD kuru Mart ortasındaki düşük seviyelerden neredeyse yüzde 230 arttı.

Bu nedenle teşvik, bir sonraki Bitcoin eğiliminin belirlenmesinde kritik bir rol oynadı. Ancak mevcut paketin kuruması ve ABD başkanlık seçimlerinden önce ikinci paketin geçilmesinin gecikmesiyle, kripto para birimi orta vadeli bir belirsizliğe girdi.

Bitcoin artıyor

Çarşamba günü BTC / USD yüzde 2,79 artışla 12,256 dolara çıktı. Gün içi en yüksek seviyesinde parite, Ağustos 2020’den bu yana en iyi seviyesi olan 12.322 $’dan işlem görüyordu.

Bitcoin 12 bin doları geçti – işte yükselişin itici gücü!

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, bu haftanın başlarında bir yatırımcı notunda, Bitcoin’in mevcut spot oranının yaklaşık 10 katı kadar büyümesini beklediğini söyledi.

“Federal Rezerv faiz oranlarını %0’a düşürdü.  Öngörülebilir gelecekte bizi sıfır oranlı bir ortamda tutmayı planlıyorlar. 2020’de çoklu teşvik paketleri şu anda QE’de 3 trilyon dolardan fazla. Yolda 2 trilyon dolar daha var. Bu durum Bitcoin’in yükselişinin 10x olacağını, bir boğa koşusunun olması durumunda ise BTC’nin 250 bin dolar seviyesine geleceğini gösteriyor.”

Aynı zamanda, Pompliano, kripto para biriminin 2021’de 100.000 dolarlık bir değerlemeyi hedeflediği için vahşi bir aşağı yönlü düzeltmeye maruz kalabileceği konusunda uyardı. Ancak, yatırımcıların portföylerini yeni oluşan varlığa yeniden tahsis etmeye devam edeceklerinden emin.

Yatırımcılara, “Önümüzdeki 15 ay boyunca portföyünüzde %1-10 civarında Bitcoin tutmanızı tavsiye ediyorum” diyor.

Uyarı işaretleri

Bitcoin vadeli işlemler piyasası, fiyat rallisine Spot piyasa kadar coşku göstermedi. Glassnode tarafından alınan verilere göre, Binance, Deribit ve BitMEX dahil olmak üzere önde gelen kripto para birimi borsalarında fonlama oranları hafta sonu negatife döndü.

Kripto para birimi 12.000 doları aştığı için trend Çarşamba günü aynı kaldı. Bu, en iyi ihtimalle, vadeli işlem traderlarının temkinli davrandıklarını gösteriyor. Bu durum yakın gelecekte olumsuz düzeltmelere yol açabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin