Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın
Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın

Bitcoin 11 bin dolar direncini zorlarken kripto alanına milyar dolarlar girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 10 bin 900 dolara sıçradığında ve altcoinler de güç kazandığında alana 12 milyar dolar girmiş oldu.

Dün Square’in 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını duyurmasının ardından, varlık bu habere 10 bin 900 dolara yükselerek tepki gösterdi. Çoğu altcoin aynı şeyi takip etti ve kripto para birimlerinin piyasa değeri 12 milyar dolar arttı.

Bitcoin square nedeniyle mi arttı?

Bitcoin, son birkaç gün içinde 10 bin 600 dolar civarında işlem gördü. Dün, 10 bin 540 dolara yavaşça düştüğü için varlık için bir atılım günü olarak görünmedi.

Bununla birlikte, Square’in lider kripto para birimine büyük bir yatırım yaptığı haberi çıktı. Bitcoin’in bir “ekonomik güçlendirme aracı” olduğunu iddia ederek şirket 50 milyon dolar değerinde BTC satın aldı.

Kısa bir süre sonra kripto para birimi hızlanmaya başladı ve birkaç saat sonra 10.940 dolara ulaştı. O zamandan bu yana 10 bin 900 doların biraz altına gerilemesine rağmen, Bitcoin hala 24 saatlik bir ölçekte %2.5 artış göstermiş durumda.

Teknik açıdan bakıldığında, BTC yükseliş yolunda 10 bin 800 dolar seviyesindeki önemli bir direncin üzerine çıktı. Kuzeye doğru ilerlemeye devam etmek için, 11 bin dolarlık psikolojik seviyenin üstesinden gelmesi ve ardından 11 bin 120 dolar ve 11 bin 400 dolarlık bir sonraki direnç çizgisinin gelmesi gerekiyor.

BTCUSD. Source: TradingView

Altcoinler de yükseldi ve piyasa 12 milyar dolar değer kazandı

Çoğu altcoin liderlerini takip etti. Ethereum %3 arttı ve 350 dolar civarında seyrediyor. Ripple %2.6 artışla 0,25 doların üzerinde işlem görüyor.

İlk 10’daki en etkileyici iki kazanç, Polkadot ve Chainlink’ten geliyor. DOT’un %7’lik artışı, varlığı 4 doların üzerinde bir fiyat etiketi ile 6. sıraya yerleştirdi. LINK %8,6 arttı ve 9.5 $ civarında işlem gördü.

Bitcoin Cash %4,2, Binance Coin %2,2, Crypto.com Coin %2 ve Litecoin %1,6 yükseliş gerçekleştirdi.

Cryptocurrency Market Overview. Source: quantifycrypto

Daha da etkileyici kazançlar orta ve düşük değere sahip altcoinlerde açıkça görülmektedir. UMA ve The Midas Touch Gold, yaklaşık %25’lik bir artışla başı çekiyor. SushiSwap %17, Uniswap %17, Yearn.Finance %15, Avalanche %13, Swipe %11 ve Energy Web Token %10 yükseldi.

Genel olarak, kripto para piyasasının toplam değeri bir günde 331 milyar dolardan 343 milyar dolara yükseldi.

Crypto Market Cap. Source: CoinMarketCap

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin