Kripto ekonomisti Moro: “Bitcoin 3.000 dolardan aşağı düşmeyecek”
Kripto ekonomisti Moro: “Bitcoin 3.000 dolardan aşağı düşmeyecek”

Bitcoin, 10. yıl yıldönümüne hazırlanıyor! Peki Bitcoin boğası, önümüzdeki 10 yıl içinde piyasada olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin sadece 10 yıl içinde uzun bir yol kat etti. Bu yıl zirvelerini geri kazanmak için mücadele eden Bitcoin fiyatına rağmen, uzun vadeli eğilimin göz ardı edilmesi zor. Peki Bitcoin boğası, önümüzdeki 10 yıl içinde piyasada olacak mı?

31 Ekim’de, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını yayınlanmasının 10. yıl dönümü olacak

2010 yılının Temmuz ayından beri Bitcoin fiyatı yüzde 10,6 milyon kadar yükseldi  ve o zamana göre 0,06 centten 6.421 dolara  yükseldi. Gelecek hafta 31 Ekim’de, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin whitepaper’ını yayınlanmasının 10. yıl dönümü olacak ve gelecek 10 yılın ne getireceğine dikkat çekilecek.

Bitcoin boğası, son on yılda yatırımcı ilgisine hükmetti, ancak önümüzdeki on yılda çok farklı olabilir. Tabi bu zamanda Bitcoin’in büyük bir rakibi var. Piyasa hacmi ile dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, ilk olarak 2013 yılında tasarlandı. O zamandan bu yana, yüzlerce kripto para birimi çıkarıldı, bunların çoğu 2017’nin kripto para altın çağında doğup öldü.

Bitcoin boğası sektördeki hakimiyetini koruyor

Bununla birlikte, Bitcoin sektördeki hakimiyetini korudu. Bitcoin’in piayasa hakimiyeti -toplam kripto para piyasası hissesinin payı-  yılbaşından bugüne kadar yeni yükseklere ulaştı. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti bu yüksek seviyelerden bir miktar düşmüş olmasına rağmen, %50’nin üzerinde kalıyor. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti geçen yıl Mart ayına kadar %80’in altına inmedi.

Ama o zamandan beri Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin ve Dash gibi kripto paralara zemin hazırladı. Bitcoin fiyatı son 10 yılda büyük ölçüde arttı. Bir finansal danışmanlık grubu olan deVere Group’un kurucusu ve CEO’su Nigel Green, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bence Bitcoin boğası’nın kripto para birimi sektöründeki nüfuzu ve hakimiyeti ikinci on yılda büyük ölçüde azalacak. Bunun nedeni, kripto para biriminin kitlesel olarak benimsenmesiyle birlikte, hem özel hem de kamu sektöründeki kuruluşlar tarafından daha fazla dijital varlığın piyasaya sürülmesi. Bu durum Bitcoin için rekabeti artıracak ve pazar payını değiştirecek.

Tom Lee: “200 günlük hareketli ortalama ile Bitcoin 22.000 dolar seviyesini görecek.”

Green, Bitcoin ve kripto para piyasasının önümüzdeki 10 yıl içinde “en az” %5.000 oranında artacağını yani bugün 400 milyar dolardan 20 trilyon değerinde olacağını tahmin ediyor. Bitcoin Talk Radyosu’nun kurucusu Jim Blasko ise Bitcoin fiyatının 2020 sonuna veya 2021 yılının ilk çeyreğine kadar 100.000 doların üstüne çıkabileceğini söyledi. Ayrıca, madencilik ödüllerinin Bitcoin ağında nasıl hesaplandığına dayanan çılgınca iddialı bir tahminde bulundu.

Bitcoin baskınlığı geçen yıl düştü, ancak %50’nin üzerinde kaldı. Kripto para birimleri üzerindeki yükseliş eğilimi ile tanınan analist Tom Lee, 200 günlük hareketli ortalama fiyat eğilimine işaret ederek, Bitcoin’in şu anki seviyesinden 22.000 dolar seviyesine geçebileceğini söyledi. Lee, açıklamalarına şunları ekliyor:

İnsanlar çok fazla karamsar… Piyasa koşullarının korkunç olduğunun farkındayız ve 200 günlük hareketli ortalamamızın altındayız. Bu hafta müşterilerimizin 200 günlük hareketli ortalamasının altında kaldığında Bitcoin’in ne yaptığına dikkatlerini çekmek için bir rapor yayınladık. Buna göre Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasının altında kaldığında gelecek altı ay içinde zamanın yarısında yükseliyor. Ama 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığında ise gelecek altı ayda zamanın yüzde 80’inde yükseliyor. Bu nedenle 200 günlük hareketli ortalamanın eğilimi açık olarak çok önemli.

Nigel Green: “Lider kripto paranın  geleceği var.”

Bu arada, birçok Bitcoin ve kripto para birimindeki boğalar, ufukta daha yüksek fiyatlara ivme kazandıran bir dizi kurumsal ürün üzerinde bankacılık yapıyor. Bitcoin şirketleri VanEck ve SolidX tarafından önerilen, Bitcoin ETF’leri, halen ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu tarafından değerlendiriliyor.

Dijital varlıkların ticareti, depolanması ve harcanması için bir platform olan Bakkt, bu yılın başlarında New York Borsası’nın sahibi ICE tarafından kuruldu ve Aralık ayında Bitcoin vadeli işlemlerine başlaması bekleniyor. Green, konuya yönelik şunları söylüyor:

Başta finansal kurumlar ve düzenleyiciler olmak üzere büyük kurumsal ve perakende yatırımcıların sayısının artması, kripto paranın  geleceği olduğunu gösteriyor.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin