Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!
Dev borsanın XRP likiditesi rekor kırdı!

Birleşmiş Milletler’den Ripple’a (XRP) övgü dolu sözler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşmiş Milletler Universal Postal Union (UPU) tarafından hazırlanan 2019 tarihli bir raporda, Ripple (XRP) gibi kripto varlıklarının potansiyel olarak benimsenmesinden söz ediyor.

Birleşmiş Milletler 2019 raporunda Ripple’dan bahsediyor

Üye ülkeler arasında posta politikalarını koordine eden ajans, yeni raporunda dünyadaki posta hizmetlerinin sayısallaştırılması ve dijital varlıkların tüketiciler için maliyetleri nasıl düşürdüğünü vurguluyor:

En son yeniliklere ayak uydurarak UPU, dağıtık muhasebe teknolojisinin (DLT), Blockchain ve kripto para birimlerinin posta endüstrisinde oynayabileceği rolün yanı sıra UPU ve üyelerinin de hizmetlerinde bunu etkin bir şekilde kullanmasını inceleniyor. Finansal ve lojistik hizmetler sunmak için DLT’den yararlanan veya deneyen dünyadaki bazı Post örnekleri olduğunu görüyoruz.

BM: XRP anında ve düşük maliyetli para transferlerini sağlıyor

Rapor, dünya çapındaki postanelerin %90’ının “normal olarak resmi mali sistemden dışlanan grupları hedefleyen” bir tür finansal hizmet sunduğunu ve XRP’nin anında ve düşük maliyetli para transferlerini sağlayan bir kripto para birimi olduğunu belirtiyor:

Bu ürünlerin başarısı ve satın alınması ile birlikte, posta kripto para birimi bazlı para transferleri gibi alternatifleri keşfedebilir. Kapsamlı fiziksel satış ağından yararlanan Post, müşterileri için fiat para birimi adına kripto para birimini değiştirerek nakit işletme rolünü üstlenebilir. Aşağıdaki Şekil 1’de gösterildiği gibi, bir faydalanıcı (B Kişisi), kripto para birimini (bir örnek olarak Ripple -XRP) A kişisinden neredeyse anında alır. B kişisi daha sonra, en yakın postaneye gider; burada nakit olarak yerel fiat parası verilir veya postane hesaplarına havale yapılır. Bu, XRP ağı üzerinden yapılan transferlerin anında anında olduğu yerlerde, kripto para biriminin kullanılmasıyla işlem süresini ve maliyetini azaltır. En yakın postanede, genellikle kırsal yerlerde işlem yapabilme kabiliyeti, B kişisinin fırsat maliyetini de düşürür.

Rapor, kripto varlıklarının değişken ve spekülatif niteliğini, bir değişim aracı olarak kitlesel kabuller adına potansiyel bir engel olarak analiz ederken, UPU’nun yeni teknolojinin küresel olarak benimsenmesinde oynayabileceği bir role işaret ediyor. Raporun tamamını buradan kontrol edebilirsiniz.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin