featured

Birleşik Krallık Adalet Bakanlığı: Blockchain, Delilleri Doğrulamada Yardımcı Olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşik Krallık Adalet Bakanlığı, blockchain teknolojisinin hükümetin dijital delilleri temin etmesine ve doğrulamasına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Adalet Bakanlığı teknik mimari lideri Alistair Davidson, Perşembe günü yayınladığı blog yazısında: polis memurları tarafından elbiselerine takılı olan kameradan elde edilen  görüntü  kayıtları, blockchain  kullanılarak kaydedilip hukuksal delil olarak kullanılabileceğini belirtti.

Davidson’un blog yazısı büyük ölçüde varsayımsal olsa da, Blockchain’in Adalet Bakanlığı gibi kamu sektörü birimleri tarafından kullanılma yollarını, nasıl bulduğunun kayda değer bir araştırması niteliğinde. Yetkili, böyle bir kullanımın mahkemede özellikle faydalı olacağını belirtti. Özellikle savcılığın, videonun orjinalliğini ispatlamak için blockchain kayıtlarını isteyebileceği durumlarda kolaylık sağlayacaktır.

 

Videolar kamuya açık bir bulut belleğine yüklendiyse, “blockchain, her yerde okunabilir; ancak yalnızca polis tarafından yazılabilir” diyor Davidson.

Hükümet, Adalet Bakanlığının yayınladığı bir teknik incelemede, blockchain’in yapısının değişmez olmasına rağmen, sadece listelendikten sonra depolanan varlıkları doğrulayabileceğini açıkladı. Bunun anlamı dosyalar, blockchain’de  listelenmeden önce yine de değiştirilebilir.

 

Kaynak: coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin