Bir yılda yüzde 16.000 artan Terra’nın sırrı ne? LUNA 2022'de de devam eder mi?
Bir yılda yüzde 16.000 artan Terra’nın sırrı ne? LUNA 2022'de de devam eder mi?

Bir yılda yüzde 16.000 artan Terra’nın sırrı ne? LUNA 2022’de de devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA), İnanılmaz bir şekilde kripto devi Bitcoin’in (BTC) son yedi gün içinde %9.03 düşmesine rağmen geçen hafta %50 değer kazancı gördü. LUNA, art arda beş gün boyunca yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bir yılda % 15,862 gibi inanılması zor bir değer kazancına sahip oldu. Ayrıca merkezi olmayan ve algoritmik stabilcoin TerraUSD (UST), türünün en büyüğü haline geldi. Bunun yanında, Web3’ün benimsenme yolunda DeFi doları olarak anılmaya devam ediyor.

Uzmanlar Terra’nın devasa yükselişini neye bağlıyor?

LUNA günden güne yükselirken, bazı kripto analistleri kripto varlığın yükseliş pozisyonunun arkasındaki nedeni anlamaya çalışıyor. Bazıları, başarının Katman 1 markalaşmasından kaynaklandığını iddia ediyor. Dahası, Twitter’da popüler bir şaka coin spekülatörü olan Dogetoshi, “Luna temelde Synthetix ama Ethereum uygulama markası yerine Katman 1 markasıyla, bu yüzden DeFi yerine Katman 1 olarak fiyatlandırılıyor” diyor. Tweet, birçok kişinin değerlendirmesine itiraz etmesiyle oldukça yüksek düzeyde bir tartışma yarattı.

Öte yandan, bir kripto analisti Zack Guzman, bir Twitter dizisinde LUNA’nın muazzam yükselişinin arkasındaki nedeni kendince açıkladı. Tweetlerini takiben, Terra’nın Columbus-5 yükseltmesinden sonra LUNA’nın sadece 4 katının yakıldığını söylüyor.

Terra stabil coin’i talep görüyor

Bu amaçla, daha fazla insan UST’yi tercih ettikleri stabil coin olarak benimsediği sürece, LUNA’yı daha deflasyonist ve fiyat artış olasılığını artırdı. Ayrıca, kazanan kripto projelerinin gerçek sorunları çözen projeler olduğunu da ekliyor.

Özetle, LUNA arzını ve fiyatını etkileyen genel faktör, arzının daha sonra UST talebi tarafından belirlenen UST arzından doğrudan etkilenmesidir. UST talebinin, kullanıcı benimsemesinin ve diğer çeşitli işlemlerin bir işlevi olduğuna dikkat edilmelidir.

Ayrıca, LUNA arzı daha da kıtlaşırsa, diyelim ki şu andan itibaren tam bir yıl sonra, LUNA fiyatının parabolik olarak artması bekleniyor. Yazım zamanında, LUNA son 24 saatte %30.36 arttı ve CoinMarketCap’e göre birim başına 74.73’ten işlem görüyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin