featured

Bir ülke daha Bitcoin’i yasal hale getirmek için adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in yasal olarak kabul edilmesi dünya genelinde gitgide artıyor. 2022 yılında El Salvador’da sonra bir ülkenin daha kabul edeceği konuşuluyordu. Ancak şu an gelinen noktada birçok ülke Bitcoin ve türevlerinin yolunu açıyor. Ancak henüz bir resmi para birimi olarak kullanılması konusunda tereddütler var.

Ülkeler, piyasada kripto varlıkları yasal olarak kabul etmeye sıcak bakıyor. Ancak henüz bir resmi para birimi olarak tanınması için çekinceler var. Ancak bir Latin Amerika ülkesi daha bunu göze alabilir. El Salvador’dan sonra ikinci bir resmi para koşulu oluşabilir.
Paylaşılan çeşitli internet kaynaklara göre, El Salvador’dan sonra Bitcoin’i yasal ihale olarak resmen tanıyan bir sonraki ülke Honduras olabilir. Ülkenin Başkanı Xiomara Castro, El Salvador’un “dolar hegemonyasından kaçan” tek ülke olmaması gerektiğini söyledi.

Honduras Başkanı, Bitcoin’in yasal olması için yeşil ışık yaktı

Kaynaklar, Başkan Castro’nun sözlerini henüz doğrulanmadı. Ancak Castro, Honduras’ın “Birinci Dünya’ya doğru ilerlemenin” hakkı olduğunu vurguladı.

Orta Amerika ülkesi, kripto para birimine güçlü bir ilgi modelini takip ediyor. Ağustos 2021’de Honduras’ın daha önce başkent Tegucigalpa’da ilk Bitcoin ve Ethereum ATM’sini tanıttığını ve kullanıcıların yerel para birimi lempirasını kullanarak dijital varlıkları satın almalarına izin verdiği biliniyor.

Özellikle, bölgede ve çevresinde vakit geçiren ünlü kripto savunucusu Max Keiser, 18 Mart’ta Honduras bayrağını tweetledi ve yakında orada gerçekten bir şeyler olabileceğini ima etti.

El Salvador sınırındaki Honduras, CoinMarketCap’teki verilere göre kripto para biriminin yasal ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verdiği tahmin edilen 40. ülke. Kullanıcılar ayrıca bir sonraki Bitcoin’i yasal olarak kabul edeceklerini düşündüğü ülkeleri şu şekilde sıralıyor; Paraguay, Venezuela ve Anguilla ve ABD.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin