USDD depeg derinleşiyor: Justin Sun’un planı var mı?

Bir stablecoin vakası daha yaşanacak mı? Tron, rezervi için Bitcoin aldığını duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tron kurucusu Justin Sun Salı günü yaptığı açıklamada, blok zincirinin Bitcoin (BTC) fiyatlarındaki son düşüşten yararlandığını belirtti. Yeni çıkardıkları stablecoin için 500 adet BTC satın aldığını söyledi.

Sun, Bitcoin’ler için tam olarak 15.5 milyon dolar ödedi. Bu da ortalama 31.031 dolarlık bir fiyata denk geliyor. Aynı şekilde El Slavador’da dün yeni bir Bitcoin alımı yapmıştı. Rezervlerine yeni varlıkları ekleyen ülke, 500 adet alarak bu zamana kadarki en fazla eklemeyi yaptı.

Tron, stablecoin rezervleri için BTC satın aldı

Tron, hareketin “genel blok zinciri endüstrisini ve kripto pazarını korumak” olduğunu söyledi, Ancak blok zincirinin bunu nasıl yapacağı henüz belli değil. BTC’ler, stabilcoin USDD için blok zincirinin rezervine yerleştirilecek.

Blockchain, bir BTC çöküşünden yararlanan tek varlık değil. Zincir üstü veriler, bir dizi balinanın ve kurumun tokenı uygun fiyatlarla satın aldığını gösteriyor.

Tron kurucusu Justin Sun, bugün BTC alımının El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin benzer bir hareketinden ilham aldığını da ekledi.

Tron, stablecoin rezervini inşa ediyor

Tron kısa süre önce, 10 milyar dolarlık bir rezervle desteklemeyi planladığı algoritmik olarak desteklenen kendi stabilcoini USDD’yi piyasaya sürdü. Blockchain ayrıca token üzerinde şaşırtıcı bir %30 verim sunuyor.

Şimdiye kadar, blok zinciri, Alameda Research ve unicorn şirketi olarak bilinen Amber Group dahil olmak üzere USDD rezervine katkıda bulunmak için birkaç önemli kripto varlığı topladı. Zincir, rezervinin toplam değerini açıklamamış olsa da, bunu 10 milyar dolar ile sınırlamayı planlıyor.

Tron’un algoritmik bir stabilcoin oluşturma ve destekleme çabaları, özellikle Terra’nın UST’sinin son başarısızlığı göz önüne alındığında, riskli olduğunu ortaya koyuyor. UST tarafında yaşanan şokun bir aynısını Tron’da yaşayabiliri.

UST çöküşü tarafından baltalanan algoritmik sabit paralar

UST fiyatları, en son kripto çöküşü sırasında dolardan büyük ölçüde ayrıldı. UST 0,6 dolara kadar düştü. 1 dolarlık sabitleyiciyi korumak için para basma ve yakma mekanizması büyük ölçüde başarısız oldu. Terra, tokenı desteklemek için BTC varlıklarının tamamını terk etti.

Hareket, kripto topluluğundan yaygın bir öfkeye neden oldu. Ayrıca, UST’nin uzaydaki en büyük oyuncu olduğu göz önüne alındığında, algoritmik bir stablecoin’in yaşayabilirliğini büyük ölçüde baltaladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin