Popüler analiste göre, Bitcoin Temmuz sonuna kadar 12 bin doları görecek
Popüler analiste göre, Bitcoin Temmuz sonuna kadar 12 bin doları görecek

Bir sonraki hedef 6.000 dolar mı? BTC 2019’un en yükseğine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, (BTC) bazı önemli borsalarda 2019’un en yüksek seviyesi 5.600 doları görerek kritik direnç seviyesini kırdı. Bu yeni seviye aynı zamanda piyasanın yükselişe geçtiği yönündeki giderek artan algının daha fazla yayılmasını sağladı.

Bitcoin fiyatı (BTC) 2019’un en yükseğine ulaştı

Bitcoin fiyatı (BTC) bugünkü güncel seviyesi ile 5450 dolar olan 2019’un en yüksek seviyesini geçerek önemli bir direnç seviyesini kırmış oldu. Bitcoin şimdi kripto paranın tüm zamanlarını yaklaşık 20.000 doları görmesi sonrası Ocak 2018’de başlayan bir ayı piyasasından çıkıyor gibi görünüyor.

Piyasadaki analiz görüşlere baktığımızda ve teknik göstergeleri incelediğimiz görüşler olumluyken, göstergelerin de yükseliş yönlü sinyaller vermeye devam ettiğini görüyoruz. Bu olumlu hava Bitcoin’in bundan sonraki hedefinin 6.000 dolar olduğunu gösterirken bunun başarılamaması durumunda 4.000 doların hala güçlü bir destek olarak güncelliğini koruduğu konuşuluyor.

Şu an bir yükseliş senaryosunu yaşıyoruz gibi görünüyor. Bitcoin eğer 6.000 dolar seviyesini kazanmayı başarırsa piyasa başka bir yükseliş atmosferine girebilir.

6.000 doların bir diğer önemi ise satış yanlısı yatırımcıların son direnç noktası olma olasılığıdır. Bu seviye ayrıca Ağustos ayından Kasım 2018’e kadar yaklaşık 4 ay boyunca önemli bir destek noktasıydı.

Bugün, Bitcoin Şubat ayının ilk haftasındaki en düşük seviyenin yüzde 60’ının ve geçen yılın en düşük seviyesinden yüzde 58’in üzerinde. Bu kazançlar aynı zamanda BTC’nin şu anda çoğu geleneksel hisse senetlerinin, emtiaların, Nasdaq’ın ve S&P 500’den daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.

Altın geçiş (Golden cross) geliyor mu?

Öncelikle “golden cross” teriminin bir açıklamasını yapmakta fayda var. İki önemli hareketli ortalamalardan hızlı olanın yavaş olanın değer olarak üzerine çıkması yabancı literatürde “golden cross” olarak anılıyor. Altın olarak tabir edilmesi ise bu tür bir geçişin kolay kolay görülmemesi ve piyasa oyuncularının bu tür geçişlere büyük önem vermesinden kaynaklanıyor.

Buna göre altın geçiş, Bitcoin için önemli bir katalizör (tetikleyici faktör) olabilir. Bu durumda gündemdeki altın geçiş, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkmasıdır. Ve bu güçlü bir sinyal olarak kabul ediliyor.

Genel olarak baktığımızda piyasa algısı açıkça değişiyor. Piyasa verilerine bakıldığında düşüş eğilimli işlemlerin de zayıfladığı görülüyor.

Sayısal göstergeler piyasanın döndüğünü işaret ediyor

Boğalar için bir diğer iyi haberde sayısal göstergelerden geliyor. Örneğin Mayer Mutliple (MM), Bitcoin fiyatı için uzun vadeli bir dip oluşturduğunu gösteren 1.0 seviyesinin üzerine çıktı.

Artan kurumsal ilgi, Kore’nin ‘Kimchi primi’ nin iadesi ve Çinli traderler, Tether’a bir fiyat ödeyerek, kripto pazarlarına daha kolay erişebilmelerini sağlıyor.

Bu arada, Bitcoin’in temelleri her zamankinden daha güçlü, pazardaki satış baskısını azaltması beklenen halving’e şimdi 400 günden az kaldı.

Bitcoin’in şimdi boğa piyasasında olduğunu kesin olarak söylemek için henüz çok erken. Ancak, pozitif sinyallerin sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin