Bitcoin teknik analiz: Son 9 ayın zirvesi geldi!

Bir sonraki Bitcoin halving olayı fiyatı büyük ölçüde tetikleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sistematik bir düzen içinde kurulan Bitcoin sisteminin en büyük yapı taşlarından biri de “Halving” olayıdır. Bitcoin halving, bir yarılanma olarak tabir edilir. Bu yarılanma öncesinde ya da esnasında ise piyasada büyük olaylarla karşılaşmamız muhtemel bir hale gelir.

Bitcoin, herhangi bir yönde fazla hareket göstermeden hala 20.000 dolarlık psikolojik seviyenin altında mücadele ediyor. 20K bölgesi herkes için önemli kabul edilirken şu an altında kalması heyecanı düşürüyor.

Dar bir aralıkta sıkışıp kalan Bitcoin için analistler ise yeni çözüm ve önerilerde bulunmaya devam ediyor. Bir kripto analisti ise yakın gelecek için hareketlerini ölçmeye çalışırken bitcoin halving olayına dikkat çekiyor.

Bitcoin halving her zaman bir milat olmuştur

Geçmiş tarihlere baktığımızda Bitcoin halving her zaman akıllarda kalmıştır. Kripto ticaret uzmanı PlanB’nin 24 Ekim’de yaptığı açıklamda, Bitcoin fiyatını önemli ölçüde yukarıya doğru gideceğini aktardı. Bunun sebebini ise 2024 yılında gerçekleşecek olan Bitcoin halving’ine bağladı.

Analist, gönderisinde “bir sonraki Bitcoin yarılanmasının geldiğini ve IMO’nun (tekrar) BTC’yi yükselteceğini” belirtti.

PlanB tarafından savunulan grafik, Bitcoin’in değerini ölçmek ve olası gelecekteki fiyatı hakkında spekülasyon yapmak için kıtlığı kullanan bir stok akış (S2F) canlı modelini takip ediyor. Grafik, Bitcoin’in Mayıs 2020’deki üçüncü halving etkinliğinden sonra geniş çapta yaptıklarını gösteriyor.

Kripto analisti PlanB, 2024 yarılanmasından sonra Bitcoin için önemli bir ralli bekliyor. Bitcoin halving ile beraber varlığın bine hak ettiği değeri göreceğini düşünüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin