Bitmart’tan sonra bir borsaya daha hack saldırısı
Bitmart’tan sonra bir borsaya daha hack saldırısı

Bitmart’tan sonra bir borsaya daha hack saldırısı: Zararın boyutu yine çok büyük!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eskiden BitMax olarak bilinen kripto borsası AscendEX, tahmini 77,7 milyon dolara mal olan bir hack saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Saldırı, kripto para borsası tarafından doğrulandı ve kaybın büyüklüğü güvenlik şirketi Peckshield tarafından tahmin edildi.

Borsa resmi Twitter hesabı üzerinden şunları yazdı:

“Sıcak cüzdanımızdan aktarılan bir dizi ERC-20, BSC ve Polygon tokeni tespit ettik. Soğuk Cüzdan etkilenmedi. Soruşturma devam ediyor. Herhangi bir kullanıcının fonları olaydan etkilenirse, tamamen AscendEX tarafından karşılanacaktır.”

PeckShield’e göre, varlıklar üç blok zincirinde alındı. Borsa, hack saldırısı sonucu Ethereum’da 60 milyon dolar, Binance Smart Chain’de 9,2 milyon dolar ve Polygon’da (Matic) 8,5 milyon dolar kaybetti.

Alınan tokenler, hem Tether (USDT) hem de USD coin (USDC) gibi büyük miktarda stabilcoin’in yanı sıra taraxa (TARA) gibi daha az bilinen tokenlerin daha büyük miktarlarını ve Shiba Inu (SHIB), Aave (AAVE) ve Compound (COMP) gibi daha iyi bilinen tokenlerin daha küçük miktarlarını içeriyordu.

AscendEX’in satış ve iş geliştirme direktörü Jay Kubert’e göre, borsa şu an yatırma ve para çekme işlemlerine askıya almış durumda ve bunları yeniden açmak için çalışıyor.

BitMart geçen hafta hack saldırısı ile 200 milyon dolar kaybetti

Bu, kripto borsası BitMart’ın 200 milyon dolara mal olan saldırıya uğramasından sadece bir hafta sonra geldi. Borsa, Ethereum karıştırma hizmeti Tornado Cash’e gönderilen Ethereum ve Binance Smart Chain üzerindeki varlıklarını kaybetti.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin