ICO'nun kodlarının, ICO, kripto para kodu, kripto para haberleri
Github ICO Kodları

Bir ICO’nun kodlarının çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir ICO’nun kodlarının çalıntı olup olmadığını anlamak için GitHub’daki kodları kurcalamak bazen gerçekten oldukça zaman harcayan bir iş haline geliyor.

Herkes bilgisayar kodu yazmanın sıkıcı, ayrıntılı ve göz yoran bir iş olduğunu biliyordur. Kodun son ürünün hazır olduğu zamana kadar hatasız ve tam olması için on binlerce kod satırı ile uğraşmak oldukça zor bir süreç.

Düzgün bir şekilde oluşturulan kod, kullanıcı güvenini arttıran ve uygulamanın planlandığı şekilde çalışmasını sağlayan kaliteli bir ürünle sonuçlanır. Git kullanarak sürüm kontrolü için web tabanlı bir barındırma hizmeti olan GitHub, kodlama kalitesiyle çok ilgili değildi ancak bu umursamaz kodlama günleri yakında geçmişte kalacak.

GitHub’da 20 milyondan fazla kullanıcı ve 57 milyonun üzerinde kod deposu var. Siteye herkes kodlarını yükleyebiliyor. Bu sayede ICO ve altcoin projeleri için popüler bir yer haline geldi. Portal, kodlama projelerinin gözden geçirilebildiği, hataların takip edilebildiği ve dünyanın herhangi bir yerinden gelen ekip üyelerinin girişlerini sağlayabilecekleri merkezi bir yer olarak hizmet vermektedir.

ICO’nun kodlarının derinliklerine inildiğinde birçoğunun çalıntı olduğu ortaya çıkıyor

Kripto para birimleri de dahil olmak üzere, yüklenen projelerin çoğunluğu açık kaynak kodludur. Yani her isteyen kişi projelere erişebilir. Kamusal erişim GitHub için potansiyel bir dezavantajdır. Bir birey potansiyel olarak başka bir kod alabilir, değiştirebilir ve sonra kendi yazmış gibi yayınlayabilir. Buda halka açık erişim kısmının zor olan tarafı. Fakat bunlar kontrol etmek için bir kaç araç var. Cryptomiso bu araçlardan biridir.

Yakın zamanda GitHub’a eklenti ve GitHub verilerinin çeşitli kriterlere göre filtrelenmesine izin verdi. Onchainfx aracıda Cryptomiso’ya benziyor ancak filtrelemenin ötesine geçer. Ayrıca proje taahhütlerini, yıldızları, projeyi izleyen izleyici sayısını ve eklenen veya çıkan satır sayısını temel alan bir sıralama sistemi içeriyor. Her iki araç da ICO ve kripto para kodlarını analiz etmek için değerli yöntemler, ancak bir dezavantajı vardır. Sonuçların kaliteye göre sıralanmasına izin verilmiyor.

Muhtemelen en kullanışlı araçlardan biri aslında bir insandır. Popüler bir kripto para blog yazarı olan Andre Cronje, GitHub’a yüklenen yeni projeleri araştırmak için çok fazla zaman ve enerji yatırımı yapmaya başladı.

Araştırması tamamlandığında, bulgularını Twitter adresi olan @AndreCronjeTech’te yayınlıyor. Derinlemesine analizi, projelerin layık olduğu ve hangisinin ikinci bir bakış açısını hak etmediği konusunda çok açıklayıcı bir şekilde yol gösteriyor.

Bugünlerde pek çok yeni projeyle birlikte, kötü olanlardan iyi olanları ayırt etmek gittikçe zorlaşıyor. Bu araçlar ile bir kripto para biriminin yeterliliğini değerlendirmek ve özgünlüğünü ölçmek mümkün kılınıyor.

Akıllı bir TV satın almaktan kripto para birimini satın almaya kadar her türlü yatırımda olduğu gibi, yüzeysel bilginin geçerliliğini sağlamak için gerekli durum tespiti ve arka plan kontrollerini yapmak her zaman önemlidir.

Coingeek

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin