Harmony, daha önce yaşadığı saldırıyla ilgili kurtarma planını güncelledi

Bir hack saldırısı daha: Harmony’nin köprüsü saldırı altında kaldı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklarındaki hack saldırıları bir türlü son bulmuyor. Projeler, siber saldırganların kıskacında kalmaya devam ediyor. Son saldırı ise, Harmony’e yapıldı.

Proje ekibi tarafından bu Cuma günü erken saatlerde yapılan resmi bir açıklama geldi. Harmony’nin Horizon çapraz zincir köprüsü 100 milyon dolarlık bir saldırıya uğradığı ekip tarafından belirtildi. Harmony ekibi, hırsızlığı araştırmak için ulusal makamlarla ve Blockchain adli tıp uzmanlarıyla iletişime geçti. 

Duyuruda belirtilen suçlunun adresi şu anda kabaca 99 dolar değerinde Ether tutuyor. CoinMarketCap verilerine göre, blok zincirinin yerel tokeni Harmony (ONE) haberlerde yaklaşık %9 düşüş yaşadı.

Saldırının yeni adresi Harmony oldu

Belirteç köprülerinin güvenlik açıkları, bir süredir kripto para birimi endüstrisinde sıcak bir konu olmuştur. Ocak ayında Ethereum’dan Vitalik Buterin bir Reddit gönderisinde “temel güvenlik sınırlarına” sahip olduklarını belirtti. Token köprüler, karmaşık teknolojileri nedeniyle genellikle hack’lerin kurbanı olur.

Ayrıca bu zamana kadar en yüksek saldırıya maruz kalan AXS olmuştu. Token tabanlı çevrimiçi video oyunu Axie Infinity’ye güç veren Ronin yan zinciri, merkezi olmayan finans dünyasının şimdiye kadarki en büyük hacklerinden biri. Mart ayının sonlarında 650 milyon dolarlık bir ihlal yaşadı. Daha sonra hırsızlığın Kuzey Koreli hackerlar tarafından düzenlendiği ortaya çıktı. 

Şubat ayında kötü aktörler de Wormhole köprüsünü ele geçirerek 300 milyon dolardan fazla kripto para çaldı. 

Norveç merkezli Dune Analytics tarafından sağlanan verilere göre, yaklaşık 25.000 benzersiz mevduat sahibi ile çeşitli Ethereum köprülerinde kilitli toplam 11,7 milyar dolar değerinde toplam miktar var.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin