Bir ETF daha gün yüzüne çıkıyor: Grayscale kripto odaklı ETF’ine başlıyor

Bir ETF daha gün yüzüne çıkıyor: Grayscale kripto odaklı ETF’ine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şirketlerin ETF alnındaki gelişmeleri devam ediyor. İlk ETF’in ortaya çıkmasının üzerinden az bir zaman geçmesine rağmen bu alanda yeni işlemler geliyor. Onay alan pek çok varlık fonu ülkelerinde spot Bitcoin ETF’lerini başlatıyor. Bu sefer ise başrolde Grayscale var. 

Grayscale Investments, ilk borsa yatırım fonunu başlattı. Grayscale Future of Finance ETF, Bloomberg Grayscale Future of Finance Index’i takip edecek. Şirket için önemli bir mihenk taşı olan gelişme piyasa için oldukça yapıcı olması bekleniyor. Mutlu haber ise şirket tarafından duyuruldu. 

Grayscale Investments, 38 milyar doların üzerinde varlığa sahip dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olarak biliniyor. Yönetim altındaki sermaye ile dikkat çeken kuruluş ETF’lere ilk adımını atarak büyük bir başarıya imza attı.

Grayscale endeksinde 22 şirket yer alacak

Şirket, 2 Şubat Çarşamba günü güncellemeyi bir basın bülteniyle duyurdu. Grayscale Future of Finance ETF, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda hizmet sağlayıcısı olarak hareket eden US Bank ile GFOF senedi sembolü altında işlem görmeye başlayacak. 

ETF, kripto para birimi ile ilgili çeşitli şirketlerin hisse senetlerinden oluşan bir sepet olan Bloomberg Grayscale Finans Geleceği Endeksi’nin performansını izleyecek. Başlangıçta Block, PayPal, Coinbase ve Silvergate Capital dahil olmak üzere 22 firmayı kapsayacak.

Şirketin ETF Küresel Başkanı David LaValle, bugünün hareketini “ETF paketinden yararlanan Grayscale’in yatırım tekliflerinin devam eden stratejik genişlemesinin ne olacağı konusunda ilk adım” olarak nitelendirdi.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin