Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı
Dolandırıcılar sahte kripto borsalarıyla Discord kullanıcılarını hedef almaya başladı

Bir dolandırıcının Bitcoin cüzdan adresi keşfedilirse ne yapılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasında, dolandırıcılar (scammer) şimdiye kadar hiç olmadığı kadar belirgin. Bilinen bir aldatmacının Bitcoin cüzdan adresi başarılı bir şekilde tanımlansa bile, parayı geri almak için gerçek bir seçenek yok. Olumlu bir sonuç elde etmek için atılabilecek bazı adımlar olsa da, bu sektördeki büyük bir sorunu gösteriyor.

Bir dolandırıcının Bitcoin cüzdan adresi nasıl raporlanır?

Söz konusu aldatmacanın niteliğine bağlı olarak, cüzdanın işaretli olarak işaretlenmesi her zaÂman takip etmeye değer bir seçenek. Ethereum Blockchain’de, çok sayıda cüzdan adresi, aldatıcı amaçlarla kullanıldığı için sahte veya sahtekar olarak işaretlenir.

M-cüzdan bilgilerini borsalara ve diğer hizmet sağlayıcılara aktarmak, başlamak için iyi bir yer. Blockchain analiz firmalarının söz konusu bilgilerle iletişim kurması, bir yandan da önemli. Her ne kadar paranın hak sahibine iade edilme ihtimali düşük olsa da, bu tip sahtekarlıklara kimsenin maruz kalmamasını sağlayabilir.

Polise şikayette bulunmak

Birçok ülkede aktif kripto para birimi düzenlemesinin bulunmadığı göz önüne alındığında, kripto para birimini dolandırıcılığına karşı harekete geçmek çok zor. İlgili tüm bilgilerin resmi bir polis şikâyeti kapsamında iletilmesi, bir seçenek olabilir. Çoğu kolluk kuvvetleri, açıkça olmasa bile Bitcoin’in anonim olduğunu düşünüyor.

Bu eylem süreci herhangi bir gerçek sonuç vermese bile, bireysel raporlar sonuçta geniş çaplı bir soruşturmaya yol açabilir. Eğer bir kişi sonunda tutuklanırsa, ele geçirilen Bitcoin’lerin rastgele bir şekilde açık artırılması şansı çok yüksek, yani kurtarılacak fonlar kesinlikle sıfır. Bir keresinde bir kripto para birimi hırsızlığı kurbanı olunduğunda, maalesef fonları kaybeden kişi için oyun bitiyor.

Suçluyu takip etmek

Çalınan kripto paralarını kurtarmak için her zaman aşırı önlemler alan insanlar elbette olacak. Tam olarak ne kadar parayla ilişkili olduğuna bağlı olarak, bu tamamen anormal bir durum olarak görülmeyebilir. Dijital para dolandırıcıları internetin her yerinde bulunabildiğinden, kripto para kullanıcılarının izlenmesi zor değil. Eğer cüzdan çevrimiçi bir kimliğe bağlanabilirse, önemli bir adım atılmış olur.

Ancak süreçte ne kadar para kaybedilmiş olursa olsun, yasadışı faaliyetlere veya çalıntı kripto para nedeniyle yasalara aykırı eylemlere girmenin bir sebebi yok. Bilgiyi kolluk kuvvetlerine götürmek, en iyi eylem planı olmaya devam edecek.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin