Piyasa bir salıdırı daha gördü: Kripto piyasa yapıcısı Wintermute saldırıya uğradı

Bir DeFi saldırısı daha: Kayıp 10 milyon doların üstünde, piyasa hafif sallandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası bu haftayı her şeye rağmen iyi geçiyor. Ancak saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Hatırlanan siber saldırı 3’e yükseldi. Gelen haberlere göre bir DeFi projesi daha saldırıya uğradı. Bu saldırı ile birlikte hafta bitmeden yeni bir rekora doğru gidebiliriz. Saldırı haberinin gelmesinden itibaren ise piyasa hafif bir sallanma etkisi yaşadı.

Borç verme odaklı merkezi olmayan bir finans protokolü olan Inverse Finans, siber saldırıya maruz kaldı. Olay sırasında yaklaşık 15 milyon dolar değerinde kripto kaybıyla Cumartesi günü açık bir istismarın hedefi oldu. 

Durum ilk olarak bir Blockchain analitik firması  olan PeckShield tarafından gün yüzüne çıktı. Ekip ise, Cumartesi sabahı bir tweet’te durumu kabul etti ve “Şu anda durumu ele alıyoruz, lütfen resmi bir duyuru bekleyin” benzer, bir mesaj yayınladı. Protokolün yönetim yapısı olan InverseDAO için Discord sunucusundan yatırımcılar ve kullanıcılar bilgilendirildi.

Blockchain verileri saldırının sabah saatlerinde gerçekleştiği ortaya çıkardı. Kaybedilen fonlar ise ETH, WBTC ve DAI cinsinden olduğu ifade edildi.

Yine saldırı yine DeFi projesi

Bu hafta siber saldırılarla kripto piyasasının başı dertte. Saldırıların çoğunluğu piyasa tam yeşile bürünmüşken geliyor. Ancak daha kötü bir zamanda böyle bir haberin gelmesi piyasayı daha kötü etkilerdi. Anlık iğneler hem Bitcoin hem altcoinlerde görüldü.

Saldırganın, Inverse Finans için yönetim belirteci olan INV’nin fiyatını manipüle etmesinden sonra istismarın kolaylaştırıldığını gösteriyor. Bu, SushiSwap üzerinde 500 ETH değerinde bir takas gerçekleştirdikten sonra gerçekleştirildiği kaydedildi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin