ABD'li bir kadın, kripto para ile IŞİD'e destek sağladığı iddiasıyla suçlanıyor
ABD'li bir kadın, kripto para ile IŞİD'e destek sağladığı iddiasıyla suçlanıyorsaldırıları finanse etmiyor

Bir ABD vatandaşı, kripto para ile IŞİD’e destek sağladığı iddiasıyla suçlu bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir ABD vatandaşı, kripto para ile IŞİD’e destek sağladığı iddiasıyla suçlu bulundu. IŞİD’i desteklemekle ve birden fazla bankayı dolandırmakla suçlanan 27 yaşındaki Zoobia Shahnaz, 20 yıl hapis cezası alabilir.

Zoobia Shahnaz adlı Pakistan kökenli kadın, IŞİD’e destek verdiğini ve birden çok bankadan aldığı parayla örgüte maddi destekte bulunduğunu kabul etti.

Shahnaz, kripto para ile IŞİD’e 150.000 doların üzerinde mali yardım yaptı

New York Long Island’da yaşayan kadın 2017 yılında IŞİD’le ilgili kişi ve kuruluşların banka hesaplarına 150.000 doların üzerinde para havale ettiğini itiraf etti.

Mahkeme, Manhattan’da bir laboratuar teknisyeni olarak çalışan Shahnaz’ın, Ocak 2016’da Suriye Amerikan Tıp Derneği ile gönüllü çalışmak için Ürdün’e gittiğini belirtti.

2 hafta süren görev sırasında, Amman’daki Suriyeli mültecilere ve IŞİD’in ciddi şekilde etkilediği Zataari mülteci kampına tıbbi yardım sağladı.

Shahnaz görevden döndükten sonra Chase Bank, TD Bank, American Express ve Discover gibi birden fazla bankayı ile para transferi yaptığını belirtti.

Shahnaz, söz konusu bankalardan kredi kartlarını aldı ve bunların hepsini, Bitcoin ve diğer kripto borsalarında kullandı.

ABD’li kadın ayrıca Bank of Manhattan’dan bir kredi başvurusunda bulundu ve 22.500 dolarlık bir tutar elde etmeyi başardı.

Parayı başarılı bir şekilde topladıktan sonra, yurt dışında birden fazla banka havalesi yapan kadın bunu takiben işini bıraktı ve Suriye’ye başka bir gezi için hazırlanmaya başladı.

Shahnaz, 31 Temmuz 2017’de JFK havaalanında, Türkiye’ye giden bir uçağa binmeden önce mali faaliyetlerini gözlemleyen kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandı.

Polise tatil amacıyla İstanbul’a gideceğini söyleyen kadın “yanlış ve çelişkili” açıklamalarda bulundu.

Shahnaz tutuklanmasından sonra kefaletle serbest bırakıldı ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılan terör örgütüne maddi destek sağlamakla suçlandı.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin