featured

BIP91’in Kilitlenmesiyle, Bitcoin Fiyat Tahminleri 5,000 Dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1 Ağustos Bitcoin alt yapı değişikliğiyle ilgili BIP91 kiltlendi. Max Keiser, SegWit’in onaylanan BIP91 çözüm önerisinden sonra Bitcoin fiyatının 5,000 dolar olacağını ön görüyor.

16 Temmuzda BIP91’in aktivasyon yüzdesi eşiği aşıldı ve 21 Temmuzda madenciler tarafından kilitlendi. BIP91, aylardır süren Bitcoin’in bölünmesi tartışmalarına çözüm olarak geliştirilmiş bir protokol olduğundan madenciler tarafından da benimsendi.

BIP91 kilitlenmesinden önceki söylentiler nedeniyle 1,850$’a kadar gerileyen Bitcoin fiyatı, kilitlenmede madenci oylarının %80’i gösmesiyle 2,300$!a fırladı. 21 Temmuzda BIP91’in tamamen onaylanmasıyla birlikte Bitcoin fiyatı 2,300 dolardan 2,800 dolar üzerine çıktı. Beş gündeki yaklaşık 1,000 dolarlık bu artış, Bitcoin’in haftalık bazda tüm zamanlar rekoru oldu.



Bitcoin fiyatı 5,000 dolar’a gider mi? 

Max Keiser, daha önce Bitcoin’in yukarı momentumunun uzun süre devam ettiği için 5,000 doları görebileceğini duyurmuştu. Ancak bölünme tartışmaları uzadıkça bazı yatırımcılar Bitcoin’in ölçeklenebilmesine olan güvenlerini kaybetmeye başladılar. BIP 91’e verilen destek arttıkça ve SegWit’in etkinleştirilmesi daha olası hale geldiğinde, Keizer, 5.000 $ fiyat hedefinin de daha olası hale geldiğini açıkladı.

Max Keiser;

”Sathosi’nin dehası milyonlarca insana bulaşmaya devam ederken, Bitcoin’in 5,000 doları aşacağına dair tahminim kısa vadede halen geçerli”

Farklı bir bakışla

Bununla birlikte, Bitcoin gazeteci Aaron Van Wirdum’un vurguladığı gibi , BIP 91’in kilitlenmesi mutlaka SegWit’in garantili bir şekilde etkinleştirilmesi anlamına gelmez. Madenciler, BIP 91 için çoğunluk karma hızı desteğini korumanın ötesinde, SegWit’i etkinleştirmek için bloklarında Bit 1’i sinyal göndermek zorunda kalıyorlar.

Topluluk, Bitmain tarafından işletilen en büyük madencilik havuzu Antpool’un bloklarında Bit 1 sinyali vermeye başlamasından sonra SegWit’in etkinleştirilmesi konusunda daha iyimser davrandı.

Bitcoin Core geliştiricisi Peter Todd’da benzer bir görüşte;

“Madencilerin çoğunluğu, BIP-91 üzerinde yeniden müzakereler yapabilir, SegWit’i etkinleştirmeyebilir ve uzun vadeli sonuçlar almadan kurtulabilir, çünkü ürettiği BIP-91 geçersiz blokların, kullanıcıların büyük çoğunluğu tarafından tamamen geçerli olduğu düşünülür.”

Kaynak: cointelegrapf


Sizce Bitcoin fiyatı önümüzdeki günlerde 5,000 dolara yükselir mi?
Yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-core-gelistiricisi-bip91-aktive-edildiginde-alti-onayi-bekleyin/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-4bin-dolara-yaklasabilir/


http://www.kriptoparahaber.com/dunya-borsalari-1-agustosla-ilgili-bildiriler-yayinladi/


http://www.kriptoparahaber.com/mercedes-benz-markasinin-sahibi-daimler-ag-blockchaini-ethereum-ile-test-ediyor/





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin