Ethereum Ağı düşük Gas Fiyatı ve yüksek gelir imkânıyla dikkat çekmeye başladı
Ethereum Ağı düşük Gas Fiyatı ve yüksek gelir imkânıyla dikkat çekmeye başladı

Binance’te neler oldu? Ethereum’daki flaş artış ve çöküşün sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un fiyatı dün çılgınca yükseldi. Kripto para birimi, Binance’in kalıcı sözleşmesinde 571 $’a kadar yükseldi ve sonrasında 197 $’a düştü. Ethereum birkaç anlık şamdanla mevcut oranına yerleşti.

Bu garip performans, kripto para varlıkları için yeni bir şey değil. Geçmişte flaş çöküşler ve büyük pozitif fitiller meydana gelmişti.

Binance kalıcı sözleşmesinde ETH fiyatı çıldırıyor

Dün, 28 Ekim’de birkaç saat içinde, Binance’in kalıcı sözleşmesindeki ETH’nin fiyatı parabolik hale geldi.

Tek bir büyük mumda, ETH 571 $’a yükseldi ve normal işlem fiyatına yaklaşık 390 $’a geri dönmeden önce %45 artış kaydetti. Bu hareket garip görünse de tuhaflıklar burada bitmedi.

Birkaç saat sonra, fiyat aşağı yönde kötüleşti, 197 dolara geriledi, yaklaşık %50’lik bir düşüş gösterdi ve hemen normal oranlarına döndü.

Konuyla ilgili yorum yapan Binance Futures Başkan Yardımcısı Aaron Gon şunları söyledi:

Bu, ETH/USD kalıcı vadeli işlemlerinde oldu. Her iki şekilde de bir traderın yaptığı hamle bu. Bunun bir rakibin kasıtlı sabotajı olabileceğine inanıyoruz. Traderın kendisi de çok para kaybetti. Ancak diğer stop-loss emirlerinin de tetiklenmesine neden oldu. Bu durumların yaşanmasını azaltmak için birkaç değişiklik yapacağız.

ethusd_chart

O zamandan beri, ETH’nin fiyatı nispeten sabit kaldı ve şu anda son 24 saatte %6,6 düşüşle 387 $ civarında işlem görüyor.

İlk defa yaşanmıyor

Yukarıda bahsedildiği gibi, topluluk bu türden devasa fitillere kesinlikle yabancı değil. Kasım 2019’un sonlarında ETH’nin popüler kripto para borsası Poloniex’te bir ani çöküş yaşadığı görülmüştü.

O zamanlar fiyat %20’ye kadar düşüş yaşamıştı. Temel fark, Bitcoin’e karşı işlem yapılmasıydı.

Başka bir durumda, Bitcoin’in fiyatı USDS stablecoin’e karşı 680 $’lık düşük bir ticarete konu olmuştu. Aynı durum, Aralık 2019’da Binance’te de yaşanmıştı.

Bu türden flaş hareketler genellikle hızlarına göre sınıflandırılır. Başka bir deyişle, fiyat herhangi bir yönde hareket eder, birkaç saniye veya dakika içinde muazzam bir düşüş veya artış grafiği çizer ve ardından standart aralığına geri döner.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin