Binance'e soruşturma şoku!

Binance’e soruşturma şoku: Analiz başkanı ifade verecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri’ndeki soruşturma ve siber suçlara adanmış federal kurum FIA, Binance operasyonlarını araştıracağını duyurdu. Raporlara göre federal kuruluş, popüler borsaya bağlanan bir kripto dolandırıcılığını araştırıyor.

FIA, kripto borsa platformu Binance’i araştırıyor

FIA, Binance’e Pakistan merkezli borsanın analiz başkanı Hamza Khan’a bir hizmet emri gönderdi. Emir, Khan’ın insanları paralarını yatırmaya teşvik etmek için sahte uygulamalar kullanarak kripto dolandırıcılığına karışabileceğini gösteriyor.

Federal kuruluş ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ve Cayman Adaları merkezli Binance’e ilgili konuları netleştirmesi için bir soruşturma kağıdı gönderdi. Soruşturmalar 7 Ocak 2022 Cuma günü erken saatlerde başladı ve önümüzdeki haftalarda ilerleme gösterebilir.

FIA, bir süredir, Pakistan’da, yatırımcıların asla gelmeyen bir yatırım getirisi için tüm parasını kaybettiği Ponzi yöntemi ile kripto dolandırıcılığının gözlemlendiğini açıklıyor. FIA, borsayı hileli bir kripto şirketi olarak göstermiyor, ancak Güney Asya ülkesindeki analiz başkanının ifade vermesini bekliyor.

Pakistan’da kripto dolandırıcılığı sıklaştı

FIA emri, 20 Aralık 2021’den bu yana ajansın Pakistan’da birkaç soruşturma talebi aldığını gösteriyor. Tuhaf olan şey, bu taleplerin mobil yatırım uygulamalarını ilgilendiren tek bir kriptografik dolandırıcılık yöntemine benzemesidir. FIA; BX66, HTFOX, OKIMINI, UG, AVG86G vb. dahil olmak üzere 10’dan fazla uygulamanın araştırıldığını açıkladı.

FIA, Binance Pakistan’daki analitik başkanına karşı soruşturma açmadan önce, birçok hileli yatırım uygulamasının benzer bir model izlediğini tespit etti. Bu uygulamaların yaklaşık beş bin kullanıcısı ve 30 bin müşterisi için hızlı eriyen bir para birimi veya HFC’si vardı.

Binance’in Pakistan kolu, her bir kişinin 100 dolardan 2.000 dolara kadar yatırım yaptığını tahmin ediyor, bu da borsanın yönettiği rakamlara göre 100 milyon dolara kadar bir kayıp anlamına geliyor.

Araştırmalar, bu sahte işlemlerin birçoğunun Binance’i bir aracı olarak kullandığını ve bu durumun FIA’nın borsanın suça dahil olduğuna dair şüphelerine yol açtığını gösteriyor. Bununla birlikte, bunlar şu an için sadece federal kuruluşun iddialarıdır ve kanıtları olana kadar borsanın veya baş analistin dolandırıcılığa karıştığını söyleyemezler. Şimdilik FIA, soruşturmaları ilerletmek için borsadan ve Pakistan’daki temsilciden hızlı bir yanıt bekliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin