Popüler analistten sarsıcı uyarı:
Popüler analistten sarsıcı uyarı: "Hayal kurmayın, Bitcoin bu sene 100 bini görmez!" Ne zaman göreceğini de söyledi

Binance.US borsasının çöküşü Bitcoin de düzeltmeye mi neden oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün kripto dünyasında akılalmaz bir olay yaşanmıştı. Binance.US borsasında Bitcoin 8.200 dolara kadar iğne atmıştı. Amerika’da yaşanan bu ani çöküş genel bir etkiye mi neden oldu?

Binance.US tarafında yaşanan olayın bir benzeri Kraken borsasında da gerçekleşti. Kraken’de geri çekilme fazla yaşanmasa da anlık 54.000 dolara kadar iğne attı. Ani geri çekilmelerin henüz nedeni tam olarak bilinmese de farklı yorum ve teoriler var.

Binance’ın Amerika ticaret kolunu yürüten borsa hatası belki de pahalıya mal olacak. Ticaret algoritmasında 21 Ekim Perşembe günü flaş çökmeden dolayı hata yaşandı. Hatanın zarar bilançosu ise henüz net değil. Bitcoin’in iğne atışını, Ethereum para birimi de takip etti. Binance.US üzerinde piyasanın önemli iki varlığı ciddi derecede geri çekildi.

Bitcoin, Binance.US sonrası reel bir düzeltmeye gidiyor

Lider kripto para borsasının yaşadığı sorun başına dert açabilir. Binance.US borsasında Bitcoin yüzde 90, Ethereum ise yüzde 50 düştü. Düşüşün hemen ardından her iki varlık hemen tepki gösterdi. Ancak yaşanan olay piyasayı etkilemedi diyemeyiz.

Daha sonrasında satış baskısında yaşanan ani artış 5.000 puanlık gevşeme yaşanmasına neden oldu. Bitcoin toparlanmasını yapsa da Cuma günü haftanın son iş günü yeniden düzeltmeye gitti.

60.000 dolara kadar gevşeyen Bitcoin, yeniden toparlandı. Ancak yine destek noktalarına yakın dolaşıyor. Günlük kapanışı 60 bin doların altında yaptığı taktirde 58K-57K seviyeleri konuşulabilir. 60K savunulursa hafta sonu yeniden toparlanma evresi içinde olabilir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin