Balinalar Bitcoin fiyatını Tether (USDT) ile etkiliyor
Balinalar Bitcoin fiyatını Tether (USDT) ile etkiliyor

Binance, Tether çekimlerini durdurdu: Liste dışı bırakma söylentileri gerçek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance Tether (USDT) çekim işlemlerini, Pazartesi sabahı oluşan hareketliliği gerekçe göstererek askıya aldı. Tether, bilindiği gibi kripto para piyasasında en büyük hacme sahip olan stabil coin unvanına sahip.

Binance Tether çekim işlemleri ile ilgili Telegram sayfasından açıklama yapıldı

Tether çekim işlemi ise Binance sayfasında “cüzdan bakımı, çekilme askıya alındı” uyarısı ile geri çevrildi. Platformun İngilizce Telegram kanalında müşteri hizmetleri yöneticisi daha önce askıya alınmanın “USDT ağ tıkanıklığı” nedeniyle olduğunu belirtmişti.

Başka bir mesajda ise kanaldan açıklama yapan yetkili, daha önce yaptığı açıklamaya ek olarak “ağ tıkanıklığından dolayı bakım” yapıldığını iletti. Bakımın ne kadar süreceği konusunda bir açıklama yapmayan yetkili, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini iletti.

Binance, Pazartesi günü sabah saatlerinde USDT çekme işlemlerini askıya aldı. Ancak müşteriler 11.33 UTC (TSİ 14.33) civarında çekim işlemlerini kısa bir süre gerçekleştirebildi. Yaklaşık 15 dakika süren çekim işlemi sonrasında yeniden askıya alındı.

Binance kurucusu CZ, dedikodular ve çekim işlemleri ilgili kısa bir açıklama yaptı

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao Pazartesi günü attığı bir twit ile “tek bir sahte duyuru” dediği USDT’yi platform listesinden kaldıracağına yönelik dedikoduları reddetti.

Zhao, aynı zamanda konuyla ilgili CoinDesk’e şunları söyledi:

Şimdilik bunun hakkında bir yorumum yok, şirket, durumu sonuçlandırıldıktan sonra yeni gelişmeler hakkında kamuoyunu haberdar edecektir.

Daha önce de bildirildiği gibi, USDT’nin fiyatı Pazartesi sabahı 0,925 dolar ile 18 ayın en düşük seviyesine kadar indi. Dolar destekli zararı ise Tether’ın web sitesinde uzun zamandır var olan bir ifadeyle çelişiyor gibi görünüyor. Ki sitede “USDT’nin her zaman 1 dolara eşit olduğunu” belirtiyorlar.

Binance tether tokenlerinin en büyük sahibi konumunda

Askıya almadan önce, Binance’ın BTC/USDT işlem çifti, küresel ortalama fiyatın oldukça üzerinde 7,680 dolar seviyesine kadar ulaştı. Yazım esnasında Bitcoin, CoinDesk’in Bitcoin fiyat endeksine göre yaklaşık 6,520 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Dikkat çekici bir nokta ise Tether.to’ya gönderilen bir cüzdan zengin listesine göre Binance, 768,5 milyondan fazla rezervi ile USDT tokenlerinin en büyük sahibi konumunda bulunuyor. Stabil coinin arkasındaki şirket ise 486,7 milyon token ile ikinci sırada bulunuyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin