Binance'ten Afrika'da dikkat çeken hamle: Sosyal ödeme uygulaması
Binance'ten Afrika'da dikkat çeken hamle: Sosyal ödeme uygulaması

Binance’ten Afrika’da dikkat çeken hamle: Sosyal ödeme uygulaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance, “Bundle” adlı yeni bir sosyal ödeme uygulaması başlattı.

Binance gözünü Afrika’ya dikti

Afrika piyasasını hedefleyen uygulama, kullanıcıların para göndermesine ve almasına, ayrıca kripto para satın almasına, satmasına ve saklamasına olanak tanıyor.

Lansmanda yapılan açıklamaya göre uygulama fiat para birimi olarak Nijerya nairasını (NGN) ve kripto para birimleri arasından Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Binance Coin’i (BNB) destekliyor.

Binance, çok daha fazla fiat para biriminin önümüzdeki haftalarda destekleneceğini söyledi. Bundle, işlemleri mobil kartların yanı sıra kartlar ve banka havaleleri yoluyla da işlleyebilme yeteneğine sahip olacak.

“İnsanlar artık banka şubelerine gitmek istemiyor.”

Daha önce Binance Labs girişim kolunda görev yapan Bundle kurucusu Yele Bademosi, konuyla ilgili şunları söyledi:

Bundle’ı dijital olarak yerli Afrikalı kullanıcıları düşünerek; sosyal, çevrimiçi ve coğrafi sınırlar arasındaki bağlantıları göz önüne alarak oluşturduk.  Banka şubelerini ziyaret etmektense kullanıcılar mobil uygulamalar aracılığıyla dijital olarak sunulan finansal hizmetleri tercih ediyorlar

Bundle, yıl sonuna kadar 30’dan fazla Afrika ülkesini desteklemeyi planlıyor. Uygulama ayrıca Afrika ve dünyada yaygın olarak kullanılan bir “süper uygulama” haline gelmeyi hedefliyor.

Sosyal ödeme uygulaması Bundle geçen yıl Binance’ten 450 bin dolar toplamıştı

Binance’den bağımsız bir varlık olarak faaliyet gösteren ancak Binance tarafından kuluçkalanan Bundle, geçen eylül ayında Binance’den finansman turunda 450.000 dolar topladı.

Sosyal ödemeler, kripto alanında artan bir trend gibi görünüyor. Dün Ethereum tabanlı bir eşler arası borç verme platformu olan Dharma da benzer bir girişim başlattı.

Binance Afrika kıtasındaki çalışmalarını bundan sonra da hızlandıracak gibi görünüyor.

theblockcrypto

Ünlü yatırımcılardan halving öncesi için dikkat çeken Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin