Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor
Binance'ten kritik Cardano duyurusu geldi! ADA yatırım-çekim işlemleri askıya alınıyor

Binance tarafından listlenen popüler DeFi endeksi yarı yarıya değer kaybetti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz finans (DeFi) protokolleriyle ilişkili kripto para birimleri son birkaç hafta içinde hızla değer kaybediyor. Dünyanın en popüler kripto para borsası Binance’in DeFi Bileşik Endeksi ilk piyasaya sürüldüğünden beri %50’nin üzerinde değer kaybetti.

Endekste çok popüler DeFi tokenleri yer alıyor

Decrypt tarafından aktarılan gelişmeye göre, Binance tarafından başlatılan endeks, piyasa performanslarını izlemek için merkezsiz finans protokolleriyle ilişkili bir token dizisinin ağırlıklı ortalamaları kullanılarak hesaplanıyor. Dizin, Compound (COMP), Yearn.finance (YFI), Band Protokol (BAND), Chainlink (LINK), Maker (MKR) ve çok daha fazlasını içeriyor.

Kripto para borsasında 1.189 dolara ulaşan, endeksin değeri düşüyor ve şu sıralar 527 doları gördü.

Endekste yer alan temel tokenlerin çoğunun fiyatları, merkezsiz finansa olan ilgi ile birlikte son birkaç hafta içinde düşüyor. DeFiPulse verileri, likidite madencileri hâlâ yönetişim tokenlerinin dağıtımı ile oluşturulan premium APY’lerden yararlanmaya devam ettiklerinden, bu protokollerde halen 10 milyar doların üzerinde kilitli varlık olduğunu gösteriyor.

YFI fiyatı yarısının altına geriledi

Likidite madencileri kâr almaya başladıkça, bazı DeFi tokenleri değerlerinin yarısını çoktan kaybetti. Örneğin Yearn.Finance’ın YFI’si geçen ay 43.000 dolara ulaştı ve CryptoCompare verilerine göre 19.600 dolara dek düştü. Yearn.Finance’ın toplam değeri 23 Eylül’de düşmeye başladı ve o zamandan beri 940 milyon dolardan 730 milyon dolara geriledi.

Bazı likidite madencileri de Uniswap’e taşındı ve 23 Eylül’de platforma kilitlenen toplam değer yükselmeye başladı; şimdiden 1,73 milyar dolardan 2,36 milyar doların üzerine çıktı. Uniswap, UNI yönetişim tokenini piyasaya sürdükten sonra, merkezsiz borsada likidite de arttı.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin