Binance Smart Chain geliştiricileri, Ethereum benzeri gaz yakma mekanizması önerdi
Binance Smart Chain geliştiricileri, Ethereum benzeri gaz yakma mekanizması önerdi

Binance Smart Chain geliştiricileri, Ethereum benzeri gaz yakma mekanizması önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance destekli merkezi olmayan blok zinciri platformu Binance Smart Chain geliştiricileri, ağın kullanımına dayalı olarak BNB tokenlerini yakmak için yeni bir mekanizma önerdi. Yapılan teklife göre token yakmaları sayesinde tokenin değeri artacak. Binance Evolution Protocol 95 (veya BEP-95) olarak adlandırılan teklif, halihazırda uygulanmış ve aynı zamanda ücretleri yakan bir Ethereum teklifi olan EIP-1559 ile oldukça fazla benziyor.

Binance yerel tokeni Binance Smart Chain, yakın gelecekte bir gaz yakma mekanizması uygulayabilir. BNB geliştiricileri böyle bir teklif yaptı. Yapılan teklif BEP-95 olarak adlandırılıyor. Bu mekanizmayla ile birlikte kullanıcılar işlem yapmak için ve harcadıkları ücretlerin bir kısmını yakacak.

Normalde bu ücretler, ağın güvenliğini sağlamanın ödülü olarak kullanılırdı. Ancak bu mekanizmayla birlikte fonların %10’u ağ etkinliğine bağlı olarak yakılacak. Bu yüzde değişebilir ve üyeler bu sayıyı topluluk oyuyla değiştirebilir. Teklife göre, bu yeni uygulamanın amacı BNB yakım sürecini hızlandırarak BNB gerçek değerini artırmak.

Binance sürdürülebilirliğin peşinde

Geliştiriciler BNB’yi daha sürdürülebilir hale getirmek için bu değişiklik üzerinde bahse girebilir. Şu anda Binance, zaten düzenli olarak yakım işlemlerini gerçekleştiriyor. Ancak borsa yalnızca 100 milyon BNB tokeni yakmayı kabul etti. Bu sayıya ulaşıldıktan sonra borsa tarafından daha fazla yakım gerçekleşmeyecek.

Geliştiriciler, ağın ekonomik politikasını değiştirerek rekabet ortamında üstünlük sağlamayı ve fiyatın daha da artmasını hedefliyor. Bu hareket, Ethereum’un bu yılın başlarında onayladığı ve normalde madencilere gidecek ücretlerin bir kısmını yakmayı da uygulayan EIP-1559 adlı teklife benzerlik gösteriyor. Bu yeni ekonomik teklif, Ethereum’un onaylanmasından bu yana yaşadığı fiyat artışına önemli katkı sağladı.

BNB ve Ethereum’un maksimum arzı yok. Bu nedenle fiyat istikrarını korumak için ihraç ve arzı kontrol altında tutmak konusunda ortak bir çıkar vardır. Teklif hâlâ başlangıç ​​aşamasında teklif uygulanmadan önce değişiklikler gösterebilir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin