Binance Smart Chain, BNB yakma mekanizmasını etkinleştirdi! BNB fiyatını nasıl etkileyecek?
Binance Smart Chain, BNB yakma mekanizmasını etkinleştirdi! BNB fiyatını nasıl etkileyecek?

Binance Smart Chain, BNB yakma mekanizmasını etkinleştirdi! BNB fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance Smart Chain, yeni yakma mekanizmasını başlattı. Yakma mekanizması Ethereum’un Londra hard fork’undan farklılar gösteriyor. Binance Smart Chain, yapısına  gerçek zamanlı yakma mekanizması entegre eden BEP-95’i yakın zamanda etkinleştirdi. Şu andan itibaren, Binance Smart Chain doğrulayıcıları tarafından toplanan sabit bir gaz ücreti oranı her blokta yakılmaya başlayacak.

Binance Smart Chain gerçek zamanlı yakma başlatıyor

Binance Smart Chain yeni mekanizmanın bu hafta başlarında Twitter üzerinden başlatıldığını duyurdu. Yönetim tarafından ayarlanabilen yanma oranının %10’nun gerçekleştirildiği bildirildi.

BEP-95, Binance’in yakma sürecini hızlandırmak ve ağın merkezi olmayan yapısını güçlendirmek amacıyla 22 Ekim tarihinde tanıtımı gerçekleştirilmişti. Şirket ayrıca bunun, muhtemelen artan kıtlık nedeniyle BNB tokenlerinin fiyatına da olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Binance şu açıklamayı yaptı:

“BEP’yi uygulamak, doğrulayıcıların ve yetki verenlerin staking’den aldığı toplam BNB miktarını azaltabilir, ancak ödüllerinin itibari para cinsinden değeri artabilir. Bu yakma mekanizması BNB arzını daha da azaltacak bu nedenle artan talep, BNB değerini daha da yükseltecek.”

Binance, başlangıcından bu yana BSC yakma işlemini manuel olarak yürütüyor. Amacı, BNB’nin toplam arzını 200 milyon tokenden 100 milyon tokene kadar azaltmak.  Böyle bir yama işlemi, BEP-95 duyurulmadan kısa bir süre önce gerçekleştirildi ve ağdan 640 milyon alındı.

Binance’in gerçek zamanlı kaydı, borsanın planlanmış yakma etkinlikleriyle birlikte çalışması planlanıyor. Özellikle, planlanan yakmalar 100 milyon BNB tedarik hedeflerine ulaştıktan sonra bile yürürlükte kalması planlanıyor. BEP-95’in okuduğu gibi: “Tasarım gereği, BNB deflasyonist tokenidir.”

Binance yakma mekanizması Ethereum’a karşı

Binance’in yeni yazma mekanizması, Ethereum yapısına benzerlik gösterse de temel farklılıkları bulunuyor. Her iki zincir de işlem ücretleri aracılığıyla yakma havuzu için token toplarken, bazı BSC ücretleri hâlâ doğrulayıcıları telafi etmek için kullanılıyor. Ethereum’da, tüm zorunlu ücretler, madencileri telafi etmek için işlemciler için bir “stake” seçeneği ile birlikte yanma havuzuna gönderilir. Madencilerin geri kalan tazminatı, blok ödülleri aracılığıyla teslim ediyor.

Binance, Proof of Stake kullandığından, yanmayı dengelemek için dolaşıma giren yeni tokenleri de yok ediyor. Bu arada, Ethereum’un blok ödülleri ve yakma havuzu para birimi arzını etkilerken birbirine karşı çalışır. Bu durum bazen Ethereum için net deflasyonist bir zaman periyodu ile sonuçlanıyor. Yine de genel olarak enflasyonist bir ortam üretir.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com sitesinde yayınlandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin