Şok: Binance’ten sert hamle geldi! Binlerce kişi etkilenecek
Şok: Binance’ten sert hamle geldi! Binlerce kişi etkilenecek

Şok: Binance’ten sert hamle geldi! Binlerce kişi etkilenecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto borsası Binance, Rusya Federasyonu’nda dağıtılan Mastercard ve Visa kartlarıyla yapılan işlemleri bloke ettiğini duyurdu. Ticaret platformu, Amerikan ödeme devlerinin Ukrayna’yı işgali üzerine Rusya’daki operasyonlarını durdurma kararı almasının ardından ilk hamlesini yapmış oldu.

Ruslar Mastercard ve Visa kartlarını Binance’te kullanamayacak

9 Mart Çarşamba gününden itibaren, Rusya’da verilen Mastercard ve Visa kartlarıyla başlatılan hiçbir işlem Binance’te kullanılamayacak. Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası, bunun ABD ödeme işlemcilerinin Rusya Federasyonu’ndaki faaliyetlerini askıya alma kararından kaynaklandığını açıkladı.

Platform ayrıca, iki finansal hizmet kuruluşu tarafından açıklanan politika değişiklikleri doğrultusunda, Rusya dışındaki finans kuruluşları tarafından verilen Mastercard ve Visa kartlarıyla başlatılan tüm işlemlerin Binance’de ülke içinde kullanılamayacağını belirtti.

Forklog, bir şirket temsilcisinden alıntı yaparak, kısıtlamaların yalnızca Binance’in kripto-fiat hizmeti için geçerli olduğunu bildirdi. Sözcü, yaptırımlara tabi bankacılık kurumları tarafından verilenler dışında, yatırımcıların eşler arası işlemlerde Rus kartlarını kullanmaya devam edebileceklerini belirtti.

Ukrayna’ya yönelik saldırılar sürerken Kiev, tüm Rus kullanıcılarının hesaplarını dondurması için kripto borsalarına bir çağrı yaptı. ABD’li Coinbase, Güney Koreli Upbit ve Bithumb gibi bazı platformlar kısıtlamalar getirirken, Binance ve Kraken gibi büyük küresel borsalar, Rusya merkezli tüm kullanıcıların hesaplarını tek taraflı olarak dondurma talebini reddetti.

Batı’nın Moskova’ya yönelik mali yaptırımları genişletmesiyle birlikte Rusla dijital varlık piyasasına yöneldi. Mart ayının başlarında, Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, borsanın yaptırım listelerinde olmayan sıradan Rus vatandaşlarının erişimini sınırlamadan yaptırım kurallarına uyduğunu belirtti.

Binance, Ukrayna’daki insani yardım çabalarının finansmanında da aktif olarak yer aldı. Borsa, askeri çatışmadan muzdarip Ukrayna halkı için 10 milyon dolar bağışta bulunduğunu duyurdu ve Binance Charity Foundation, Unicef’e 2,5 milyon dolar değerinde kripto para birimi verdi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin