Binance, kripto düzenlemeleri eşiğindeki Rusya’da faaliyetlerini artırmayı planlıyor
Binance, kripto düzenlemeleri eşiğindeki Rusya’da faaliyetlerini artırmayı planlıyor

Binance, kripto düzenlemeleri eşiğindeki Rusya’da faaliyetlerini artırmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance, ülkede yakın zamanda önerilen bir yasağa rağmen Rusya’da operasyonlarını genişletmek istiyor.

Binance’in Doğu Avrupa Direktörü Gleb Kostarev’e göre, kripto borsasının Rusya’ya girişi şirketin gelişimi için stratejik olarak çok önemli.

“Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan’da kripto para birimlerine daha sadıklar ve kısıtlama yerine liberalleşmeye yönelik adımlar atıyorlar. Ancak yerel düzenleyiciler bu adımları Rusya’yı göz önünde bulundurarak atıyor. Amacımız ruhsat almak ve yönetmeliğin izin verdiği ölçüde yasal iş yapmaktır.”

Ayrıca direktör, Binance’in Rusya’dan komşu ülkelerde karşılaştırılabilir kurallar için bir model olarak hizmet edebilecek ilerici bir düzenleyici yaklaşım beklediğini belirtti.

Rusya’da kripto düzenlemesi

Rusya, gelişen kripto para piyasasını kontrol etmek için güçlü bir istek gösterdi. Merkez bankasına göre, ülkedeki kripto para işlemlerinin toplam değeri her yıl 5 milyar dolar civarında.

Son birkaç yıldır, düzenleyici kripto para birimleri konusunda daha şüpheci hale geldi ve son zamanlarda ülkede kripto para ticareti ve madenciliğinin tamamen yasaklanmasını savundu.

Kamu ve diğer devlet daireleri ise yasak yerine düzenlemeye dayalı daha ılımlı bir yaklaşımın daha uygun olacağını savunarak plana karşı olduklarını dile getirdiler.

Geçen hafta, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke hükümeti ve Merkez Bankası’ndan kripto para birimleri üzerinde bir anlaşmaya varmasını talep etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin şunları kaydetti:

“Merkez Bankası teknolojik ilerlememizin önünde durmuyor ve en son teknolojileri bu faaliyet alanına sokmak için gerekli çabayı gösteriyor.”

Maliye Bakanlığı’na göre, kripto teknolojisinin “gelişme şansı bulması gerektiğini” söyleyen kripto para birimi düzenlemeleri zaten geliştiriliyor.

Sert bir kripto yasağı gündemde

Özellikle Kostarev, önerilen yasağı “sert” olarak nitelendirdi ancak “şimdilik bunu düzenleyici ile diyaloğa davet olarak görüyoruz” dedi. Buna ek olarak, Rusya’nın kripto para birimi düzenlemesi konusunda seçtiği yönün komşuları üzerinde bir etkisi olabileceğini söyledi.

Şu an için Rusya’da kripto para kullanımına izin verilmekte ve finansal işlemler için kullanılabilir; ancak, mal veya hizmet satın almak için kripto kullanımı yasak.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin