Binance hesapları banlıyor mu?
Binance hesapları banlıyor mu?

Son Dakika: “Binance hesapları engellemeye başladı” iddiası! İşte tüm detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’in Afrikalı bazı kullanıcıların hesaplarını engellemeye başladığı iddia edildi. Özellikle Nijeryalıların ve Peer-to-Peer (P2P) borsasında aktif olanların hesaplarının kapatıldığı öne sürülüyor. Peki Türkiye’deki hesaplar da engellenebilir mi?

Binance, Afrikalı kullanıcıların hesaplarını mı engelliyor?

Birçok Nijeryalı, borsanın kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadan hesaplarını bloke ettiğini iddia etti. Birkaç görüşmeden sonra Nairametrics, 2020 yılına kadar geriye giden sorunlar olduğunu keşfetti.

Binance ile ilgili sorunlar yaşayan bazı kullanıcılar, hesaplarının sebepsiz yere bloke edildiğini ve o sırada borsadan talepte bulunduktan sonra bile bunun neden gerçekleştiğine dair bir yanıt alamadıklarını söyledi.

2020’den beri sorun yaşıyorlar

Kullanıcılar arasında bulunan Adeosun Yemson Yemmy, 2020 yılından beri platformla ilgili sorunlar yaşadığını belirtti.

“Aralık 2020’de bir ara, bir adamdan biraz para aldım. 24 saat sonra hesabım donduruldu. Destekle sohbet ettim ve cüzdanıma belirli miktarda parayı nasıl aldığıma dair kanıtlar sağlamam söylendi. Kanıtları sağladım ve cüzdanım serbest bırakıldı. Ancak Şubat 2021’de cüzdan tekrar donduruldu. Ve şimdiye kadar cüzdanı açmadılar. Olanları bana açıklamanın kendi yetkilerinde olmadığını söyleyip durdular. Beni Las Vegas’taki bir polis memuruna yönlendirdiler.”

Adeosun, Las Vegas’taki polis memuruyla temasa geçtiğini ve cüzdanına çalıntı paralar geldiğinin kendisine söylendiğini açıkladı.

“Memurla konuşmaya devam ettim ve memur, tam olarak ne olduğunu bana açıklamamakta ısrar etti. Bazı araştırmalar yaptığını söyleyip duruyordu. Birkaç hafta öncesine kadar memur, cüzdanıma çalıntı bir kripto para girdiğini söyledi. Görevliye, daha önce Binance’e sağladığım kanıtı, sadece kripto paranın bir WhatsApp grubundan satın alındığını netleştirmek için sağladım, çünkü insanlardan satın alan rastgele bir alıcıyım.”

Binance, engellenen hesaplar hakkında ne diyor?

Nairametrics resmi olarak yorum yapmak için borsaya ulaştı, ancak borsa Twitter sayfalarındaki resmi yorumlarına yönlendirdi.

“Sevgili Nijeryalı Binance kullanıcıları, bazı Binance kullanıcılarının hesaplarının kısıtlandığı dikkatimizi çekti. Binance ekibinin üzerinde çalıştığından emin olabilirsiniz. Kullanıcı güvenliği en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor.”

Tweet’te borsa, hesaplarına erişme konusunda hala sorun yaşayanlar için bir Google formu da ekledi.

“Daha fazla araştıracağız ve hızlı bir şekilde çözümler sunacağız. Sebep olduğumuz herhangi bir rahatsızlık için özür dileriz.”

Türkiye’deki hesaplar engellenir mi?

Şu anda Türkiye’deki Binance kullanıcılarının böyle bir problem yaşadığına dair hiçbir bilgi yok. Türkiye’de kripto paraların legal süreci başlamış durumda ve hükümet kanadında da pek çok çalışma gerçekleştiriliyor. Düzenlemeler sonrasında Binance ve diğer kripto para borsalarının nasıl bir yol izleyeceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Türkiye’deki hesapların şu anda güvende olduğunu söylemiş olalım.

nariametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin