Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Binance hacker’ı: “Yeni veri sızıntı dalgası geliyor!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Daha önce Binance kullanıcılarının kimlik doğrulama belgelerini (KYC) yayınlayan hacker’a ait olduğu söylenen bir Twitter hesabından daha fazla kullanıcı verisi yayınlanacağı açıklandı.

Binance hacker’ı: “Yeni veri sızıntı dalgası geliyor!”

Binance hacker’ı, daha fazla belge yayınlamaya hazırlanıyor. 16 Ağustos’ta, Binance hacker’ına ait olduğu tahmin edilen Bnatov Platon isimli bir Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda daha fazla kimlik doğrulama belgesi (KYC) yayınlanacağı belirtildi. Ayrıca hacker, “Yeni veri sızıntı dalgası geliyor!” dedi.

Bu yeni belge sızıntıları için hiçbir süre belirtilmese de bilgisayar korsanı, Binance müşteri hizmetleri ekibinin bir üyesi olarak tanımlanan bir kullanıcı da dahil olmak üzere Telegram sohbetlerinin kayıtlarını paylaştı. Bir diğer önemli husus ise yeni KYC verilerini içeren adresin altında hacker’ın tehlikeli bir web sitesi adresinin ziyaret edilmesini sağlamaya çalıştığını görülüyor.

KYC görüntüleri Binance’den alınmadı! Çünkü hiçbir kanıt yok

Olaylar, bu ayın başlarında meydana gelen bir hack saldırısından kaynaklanıyor. Binance iddia edilen veri hırsızlığının ardında bir sahtekarlık olduğunu savunarak, kullanıcı verileri üzerinden hacker’la herhangi bir uzlaşmayı reddetti. Soruşturma devam ederken, borsadan hiçbir resmi temsilci herhangi bir konuyu resmi olarak kabul etmedi. 7 Ağustos’ta yayınlanan bir açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Şu anda, herhangi bir KYC görüntüsünün Binance’ten alındığını gösteren hiçbir kanıt bulunamadı, çünkü bu görüntüler sistemimiz tarafından basılan dijital filigranı içermiyor.

Borsa ayrıca, tüm görüntünün, 2018’in Şubat’ında, Binance’in o zamanki yüksek hacimli talepleri yerine getirmek için üçüncü taraf bir KYC servis sağlayıcısı ile sözleşme imzaladığı tarihte göründüğünü belirtti.  Binance konuya yönelik henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin