Binance hack
Binance hack söylentileri, piyasa tarafından fiyatlandı

Bitcoin fiyatı Binance hack söylentilerine tepki veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı ana döviz kurları arasında Bitfinex borsasında 10 günün en düşük rakamı olan 9.400 doları gördü. Buna gerekçe olarak, Binance’da yaşanan izinsiz satışların yaşandığı bir tür hack olayı iddası gösteriliyor. Yetkililer ise Binance hack söylentilerine önlem olarak para çıkışlarını dondurduğunu açıkladı.

Son günlerde iyi kazanımlar sağlayan Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para ticareti yapılan borsalarından biri olan Binance’ın saldırıya uğradığı söylentileri ardından yüzde 10’luk bir düşüş gösterdi.

Olay bir binance müşterisinin, Binance’ın resmi Reddit hesabına cüzdanındaki tüm coinlerin piyasa fiyatından satıldığı ve sadece Bitcoin’lerinin kaldığını yazması ile patlak verdi. Olayın, Binance’da yaşanan bir bot sorunundan mı kaynaklı olduğu yoksa  hesabın saldırıya mı uğradığı ile ilgili endişeler devam ediyor.

Yapılan açıklamada, bir moderatör,  önlem olarak otomatik işlem yapan ticaret botları kullanılan API Keylere sahip kişilerin para çekme işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Binance, platformunun saldırıya uğramadığı konusunda ise ısrar ediyor.

Binance hack olayı ile ilgili resmi açıklama yapıldı

Binance resmi açıklaması ise şu şekilde:

Bazı kullanıcıların coinleri ile ilgili sorunları olan raporları araştırıyoruz. Ekibimiz konuştuğumuz gibi konuyu biliyor ve araştırıyor. Bu andan itibaren, tek tespit edilen kurbanlar API anahtarlarını (ticaret botlarıyla veya başka bir şekilde kullanan) kullanan kullanıcılar. Binance platformunun risk altında olduğuna dair bir kanıt yok.

Yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde ise Bitcoin fiyatı 9.900 dolara yakın rakamlarda seyrediyordu.

bitcoinchart
kaynak: coinmarketcap

ccn

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin