Binance geri adım attı: Solana ağında USDT işlemleri devam edecek!
Binance geri adım attı: Solana ağında USDT işlemleri devam edecek!

Binance geri adım attı: Solana ağında USDT işlemleri devam edecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance, Solana’da USDC ve USDT mevduatlarını durdurduğunu duyurdu, ancak yakın tarihli bir duyuruya göre, USDT (SOL) tokeni için mevduatları yeniden başlattı.

Perşembe sabahı dünyanın en büyük borsası Binance, Solana blok zincirindeki USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) mevduatlarının geçici olarak askıya alındığını duyurdu ve bu duyuruyla birlikte SOL tokeni 12,45 dolar seviyesini test etti. Hareket, başka bir kripto borsası olan OKX’in Solana’da USDC ve USDT’yi tamamen kaldıracağını ve bu nedenle para yatırma ve çekme desteğini durduracağını açıklamasından hemen sonra geldi.

Binance geri dönüş yaptı

Ancak, Binance’in son duyurusuna göre fikrini değiştirdi ve artık USDT (SOL) tokeni için para yatırma işlemine izin verecek. Ani fikrin değişmesinin nedeni, USDT tokeninin Solana blok zincirinde yeniden listelenmesine yol açan Binance ekibi tarafından yapılan bir “dahili değerlendirme ve inceleme”dir.

FTX ve Alameda Research’ün çöküşü özellikle blockchain ve yerel SOL tokeni için acımasız kayoplara neden oldu. Şu anda iflas etmiş olan Alameda, SOL’un en büyük tek yatırımcısıydı ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried varlığı Ethereum alternatifi olarak sunuyordu.

En iyi borsalardan Solana hamlesi

Binance, 17 Kasım’da herhangi bir ön bildirimde bulunmaksızın, Solana tabanlı USDT ve USDC mevduatlarının platformda “bir sonraki duyuruya kadar geçici olarak askıya alındığını” duyurdu.

Kripto devi, “kendi takdirine bağlı olarak, bu duyuruyu herhangi bir zamanda ve herhangi bir nedenle önceden bildirimde bulunmaksızın değiştirme veya iptal etme hakkını saklı tuttuğunu” söyleyerek alınan eylem hakkında daha fazla bilgi sağlamadı.

Solana tabanlı stable coinler, OKX ve ByBit dahil olmak üzere diğer borsalardan da kaldırıldı. 03:00 UTC’de OKX para yatırma işlemlerini durdururken görünüşe göre ByBit kısa süre sonra bunu devre dışı bıraktı.

Piyasa tepkisi

Solana blok zincirinin yerel tokeni olan SOL, tüm FTX çöküşünden ciddi şekilde etkilendi, ancak yakın zamanda Binance’in yeniden listeleme duyurusu nedeniyle fiyat son 1 saatte %2,52 arttı ve şu anda 13,50 dolardan işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin