Popüler Bitcoin borsası Binance DEX, 5 kripto parayı listeliyor!
Popüler Bitcoin borsası Binance DEX, 5 kripto parayı listeliyor!

Binance DEX token listeleme prosedürü açıklandı… Peki, süreç gerçekten merkezsiz mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance DEX 23 Nisan 2019’da açıklandı. Şu anda dünyanın en büyük Borsası Binance tarafından desteklenen ilk büyük ölçekli DEX olma unvanına sahip. DEX, işlemlerin, cüzdanların bir merkez olmadan kontrolünü vaat ediyor ve şimdi Borsa, DEX’te bir topluluk tabanlı olacak token listeleme prosedürün nasıl olacağını açıklıyor.

Blog yazısında şu ifade kullanıldı:

Binance Topluluğu, DEX listeleme sürecinde en yüksek şeffaflığı sağlamayı amaçlıyor.

Liste süreci, esas olarak 1000 BNB yatırma koşulu ile sürecin güvenliği, şeffaflığı ve merkezsizliğini sağlamak için bir oylama prosedürü içeriyor. Buna göre Binance hedefini şu şekilde belirlemiş:

Bu şeffaf ve topluma yönelik süreci kullanarak, Binance DEX’in şu anda Binance.com‘da listelenenlerden 10 kat daha fazla token listeleyeceğini umuyoruz.

Prosedür, ilk ve en önemli kriter olan ve token ihraç edenler tarafından yatırılması gereken 1000 BNB coin ile başlıyor. Bu tutar ise listeleme işlemi sırasında token ihraç edenlerden bir ‘güvenlik depozitosu’  olarak alınıyor.

Binance DEX

Binance DEX’te oy verme süreci

Binance Chain onaylayıcıları, tokenlerin onaylanması veya onaylanmaması konusunda oy hakkına sahip olacak.

Doğrulayıcılardan oyların yüzde 50’sinden fazlasını alan projelerin platformda yer alacağı açık. İş akışı ayrıca, bir projenin “NoWithVeto” şeklinde oyların 3’te birini veya daha fazlası ile “reddedilmesi” durumunda, dolandırıcılık ve sahtekârlık girişimlerini cezalandırmak için de tasarlanmıştır. Ayrıca, onay sonrası token ihraççıların 2000 BNB tutarında listeleme ücretlerini yatırmaları da istenecek.

Bununla birlikte, Binance Chain onaylayıcıları Binance tarafından önceden seçilmiş olacak ve çalışmaları için ücret alacaklar. Dolayısıyla, ekosistem şeffaflığı sağlarken, onaylayıcıların seçim sürecindeki rolü yüksek derecede bir merkezileşmeyi işaret ediyor gibi duruyor.

Binance destekli merkezi olmayan borsa, başarılı olup çok sayıda yeni token listelenecek mi? yoksa boşuna bir girişimi olacak? Bunu ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin