featured

Binance & Coinbase yatırımcıların güvenini kaybederek 600 milyon dolarlık çıkışa tanık oldu: Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası için önemli bir gelişme olan Binance ve Coinbase karşı Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan son davaların yansımaları piyasaları olumsuz etkiledi. Yasal işlem sektörde şok dalgaları yarattı ve her iki borsa için de önemli negatif net çıkışlara yol açtı. Nansen’in Blockchain verileri, davanın açıklanmasından bu yana geçen ilk 24 saat içinde Binance ve Coinbase’in topluca 600 milyon dolara yakın negatif net çıkışa tanık olduğunu ortaya koyuyor.

Binance ve Coinbase negatif çıkışlar yaşadı

Geçtiğimiz 24 saat içinde kripto para borsasının ABD kolu, Bitcoin hariç olmak üzere birden fazla zincirde yaklaşık 123 milyon dolarlık net bir çıkış yaşadı. Özellikle, MATIC gibi varlıklar yaklaşık 41,6 milyon dolar oluştururken 19,4 milyon dolar daha çekildi. Bu arada Binance Global yaklaşık 368 milyon dolarlık net bir çıkışla karşılaştı. Paralel bir eğilimle Coinbase yaklaşık 105 milyon dolarlık net çıkışla karşı karşıya kaldı.

SEC

Dava haberinin salı günü yaygın bir ilgi görmesiyle birlikte Binance müşterileri yaklaşık 3 milyar dolarlık varlığı hızla geri çekerken yalnızca 1,57 milyar dolar yatırıldı ve bu da 1,43 milyar dolarlık şaşırtıcı bir negatif net çıkışla sonuçlandı. Benzer şekilde Kaliforniya merkezli Coinbase’de de kullanıcılar yaklaşık 2,64 milyar dolar çekerken yalnızca 1,46 milyar dolar para yatırarak 1,18 milyar dolarlık negatif net çıkışa neden oldu.

SEC davaları üzerine kripto piyasası çılgınlığı

Dolandırıcı kripto borsası FTX’in Kasım 2022’deki başarısızlığının ardından, olayın bir sonucu olarak kripto varlıklarının bir dizi farklı borsa arasında yeniden dağıtıldığı görüldü. Binance borsası bu girişlerin birincil alıcısı olarak ortaya çıktı. Ancak, SEC’in Binance’e yönelik son suçlamalarının ardından, bu kazançların bir kısmının şimdi tersine döndüğü görülüyor.

Binance

SEC tarafından açılan dava, Binance’in kayıt dışı menkul kıymet teklifi ve satışı yaptığını iddia ediyor. Buna ek olarak Binance’in eski Baş Hukuk Sorumlusu, yetkili makam tarafından elde edilen özel sohbetlerde ortaya çıktığı üzere ABD düzenlemelerini kasıtlı olarak ihlal etmekle suçlanıyor. Ayrıca Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, yatırımcı fonlarını şirketin kendi fonlarıyla uygunsuz bir şekilde karıştırma iddialarıyla karşı karşıya.

Buna karşılık SEC, Coinbase’e karşı suçlamalarda bulundu ve kayıtsız bir komisyoncu, borsa ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiğini iddia etti. Bu iddialar, finansal düzenlemelerin olası ihlallerine ilişkin endişeleri artırmaktadır. Ancak Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong dava ile bağlantılı olarak suçlanmadı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin