Binance Coin nedir? BNB iyi bir yatırım mı? İşte aradığınız rehber
Binance Coin balina sayısı neredeyse ikiye katlandı! Neler oluyor?

Binance Coin nedir? BNB iyi bir yatırım mı? İşte aradığınız rehber

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yazımızda sizlere Binance Coin nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. Ayrıca BNB’nin iyi bir yatırım olup olmadığını da tartışacağız.

Binance Coin Nedir?

Binance Coin (BNB), ünlü ve lider Bitcoin borsaı Binance tarafından oluşturulan oldukça popüler kripto para birimidir.

BNB Coin, borsada ücret ödemek ve ayrıca kripto ticareti yapmak için kullanılabilir. Changpeng Zhao tarafından yaratılan Binance’in dünyadaki en büyük kripto para borsası olduğunu unutmayalım. Ayrıca kripto kurları olarak en fazla kriptoyu sunuyorlar ve günlük 1,5 milyar dolarlık işlem hacmine sahipler.

Binance Coin, 25 Temmuz 2017’de ilk kez halka açıldı ve BNB sembolüne sahip. İlginçtir ki, BNB, Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 tokenı olarak piyasaya sürüldü. Binance Coin’in ilk Para Teklifinde (ICO), üç hafta içinde 15 milyon para topladılar. O zamandan beri BNB, Ethereum blok zincirinden kendi Binance blok zincirine taşındı.

Ayrıca Binance Coin’in 200 milyonluk bir kapisiteye sahip olduğunu da not etmeliyiz. Bu, sonunda Binance Coin’in hacim olarak Bitcoin’i geçeceği ve bu da ticareti kolaylaştıracağı anlamına geliyor. CoinMarketCap’e göre, yazım sırasında dolaşımdaki 144.406.561 arz ve 5.499.814.566 $’lık piyasa değeri var. Bu da onu 9. en büyük kripto para birimi yapıyor.

Binance Coin: 2021’in en iyi fayda tokenı mı?

Birçoğu Binance Coin’in iyi bir yatırım ve piyasadaki en güvenli kripto para birimlerinden biri olduğuna inanıyor olsa da (esas olarak göreceli istikrarı nedeniyle), kimse bunu kesin olarak söyleyemez. Bu nedenle, 2021’de BNB’ye yatırım yapmanın buna değip değmeyeceğine karar vermek size kalmış.

Bununla birlikte, BNB, 2021’in en iyi kripto para birimlerinden biridir. Öncelikle Binance kripto para borsasında ücret ödemek için kullanılır. Borsada Binance Coin’de ödenen ücretler indirim alır. İlginç bir şekilde, BNB ile ödenebilecek farklı borsa ücreti türleri arasında işlem ücretleri, yeni Coinler için oylama ücretleri, komisyonlar ve ayrıca yeni enstrümanlar başlatmak için ücretler bulunur.

BNB’ye yatırım yapmanın belki de en çekici yönü Binance Coin ile işlem yapan yatırımcıların %25 indirim almasıdır. 2017’de bu indirim daha da arttı,% 50 olu. Bu yaklaşımın traderların platforma geri gelmesini sağlamak için çok akıllıca bir yol olduğu konusunda hemfikir olmalıyız ve bir anlamda Binance Coin bir indirim kuponu gibidir.

Ancak bu indirimin daha ne kadar devam edeceğini merak etmekte fayda var. Gelecekte azalmaya devam edebilir hatta durabilir. Aslında, raporlarına göre, 2019’da Binance’in bu indirimi yarı yarıya % 12,5’e indirmesi gerekiyordu, ancak şu ana kadar bu gerçekleşmedi.

Binance’in, popülerliğini korumak ve traderlar nezdinde iyi niyetle kalmak istedikleri için %25’lik indirimi düşürmediğine inanılıyor. Şimdilik, yine de gelecekte dikkat edilmesi gereken bir şey. Tanıtım bültenlerin de 2021 yılı olan 4. yılda indirimin %6,75’e daha indirileceğine işaret ettiğini belirtmekte fayda var. Böyle bir durumda Binance Coin’e olan ilgi – Binance’in arkasındaki geliştiriciler BNB’yi takas etmek veya tutmak için başka bir neden sunmadıkça durabilir.

Binance Coin en iyi kullanım durumuna sahip mi?

Bir yardımcı program tokenı olarak BNB’den bahsederken, bazı uzmanların Binance Coin’in kripto para birimi dünyasında belki de en iyi kullanıcı durumlarından birine sahip olduğu konusunda yorum yaptığını da belirtmeliyiz. Diğer koinlerle karşılaştırıldığında, BNB’yi kullanmak için gerçek bir neden var; aynı zamanda çevresindeki bir topluluğu da besleyebilir. Unutmayalım ki Binance Coin’in değeri halka açık bir borsa tarafından destekleniyor.

Birçok kripto para birimi bundan yoksundur. Aslında, birçoğu zamanla bir şeyler yapacaklarına veya insanların akıllı sözleşmeler kullanabileceğine dair sözler veriyor. Nadiren bugün kullanabilecekleri somut özellikler sunarlar. Bu nedenle, fayda odaklı tokenlar gerçekten popüler hale gelebilir.

Yukarıda belirtildiği gibi, BNB, işlemleri kolaylaştırmak, borsadaki işlem ücretlerini ödemek, ödemeleri yapmak, ticaret hizmetleri için ödeme yapmak gibi çoklu kullanım durumlarına sahiptir.

Binance Coin nasıl çalışıyor?

Teknik açıdan, Binance Coin hakkında özellikle benzersiz bir şey yok. Bununla birlikte, Binance Coin hakkında bilinmesi gereken bazı önemli şeyler var.

Daha önce belirtildiği gibi, BNB, Ethereum blok zincirinde oluşturuldu ancak kendi blok zinciri Binance Zincirine taşındı.

İlginç bir şekilde, bu blok zinciri Tendermint Byzantine fault’a dayanıklı consensus mekanizmasını kullanır ve üç farklı node türüne sahiptir:

  1. İşlemleri doğrulayan doğrulayıcı nodelar
  2. Sürece ve yayın işlemlerine tanıklık eden tanık nodeları
  3. Kuruluşlara ait olan ve süreci hızlandıran hızlandırıcı nodelar

Ücretlerin tüm doğrulayıcılar arasında dağıtıldığını unutmayın.

BNB, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edildiğinden, arkasındaki teknolojinin çoğunun çok benzer olduğu varsayılabilir. Binance kendi blok zincirine geçtikten sonra daha önemli farklılıklar olabilir. Ethereum ile önemli bir fark, Binance Coin’in akıllı sözleşmeleri destekleyememesidir. Ancak BNB, Binance blok zincirinde bir benzerlik olan ‘gaz’ olarak kullanılabilir. Ayrıca, Binance Coin ağının merkezileştirildiğinden ve bazı kripto para meraklıları için her zaman kapalı olacağı da belirtilmelidir. Basitçe, ademi merkeziyetçilik, kripto para birimlerinin fiat paraya göre temel avantajlarından biriir. Bununla birlikte, diğer merkezi kripto paralara kıyasla Binance Coin çok daha iyi bir imaja sahip. Borsa, BNB kullanımını artırabilecek çok sayıda finansal desteğe sahiptir.

BNB’nin faydalarından bazıları hızlı işlemler, sorunsuz deneyimler ve yüksek güvenliktir. Güvenlik hakkında konuşursak, BNB çoğunlukla Binance ekosisteminde kullanıldığından, birinin doğrulanmış bir hesaba ihtiyaç duyacağına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle, BNB – Monero gibi gizlilik paralarına kıyasla – anonimliği sınırlar ve dijital bir ayak izi bırakır.

Koin yakma

Teknik konulardan bahsetmişken, belki de para yakma Binance Coin’in en dikkat çekici yönüdür. Kripto para birimlerinin yapay kıtlığı nedeniyle, BNB satıcıları, varlığın değerinin istikrarlı bir şekilde artmasını sağlamanın bir yolunu buldular: BNB Coinleri, yakım adı verilen bir süreçle kaldırılır. Başka bir deyişle, Binance ‘yakma’ dedikleri yerde koinleri yok ediyor. Bu, Binance teknik incelemesinde belirtilmiştir. Yakmak, basmanın tam tersidir. Her üç ayda bir (3 ayda) Binance, Binance ticaret platformundaki işlem hacmine uygun olarak Binance Coin’i yok etmeyi planlıyor. Tüm işlemler Binance blok zincirine kaydediliyor. Binance, bu yakım işlemini akıllı bir sözleşme kullanarak gerçekleştirir. Koinler imha edildikten sonra iade edilemez. Sonunda 100 milyon koini imha etmeyi planlıyorlar, bu da 200 milyon kapasiteye ulaşıldığında 100 milyonu tokenın var olacağı anlamına geliyor. 100 milyon kaldığında duracaklar. Binance’in bir yakma gerçekleştirmesi için, BNB’yi geri satın almak için karlarının %20’sini kullanmaları gerekiyor. Binance’in arkasındaki ekip, toplam arzın yaklaşık %40’ına sahip ve yakım, Binance ekibini çalışmaları için ödüllendirmek anlamına da geliyor.

İlginç bir şekilde, Binance’deki 10 çalışandan yaklaşık 9’u maaşlarının bir kısmını BNB’de alıyor. Bunun sonucu, arzın şişmek yerine azalmasıdır. Arz ve talep eğrisinin kaydırılması, koininfiyatını zaman içinde artırabilir.

Bu, şirketlerin hisse senetlerini ilk yatırımcılardan geri aldıkları hisse senetlerine benzer. Temettü dağıtılmasına eşdeğerdir. Binance’in yakım süreci ve bu yakmaların ne zaman gerçekleştiği hakkında daha fazla bilgiyi Binance web sitesinde bulabilirsiniz. Koinin ne zaman yakılacağını bilerek, traderlar koini ne zaman satacaklarını bilebilirler, çünkü koin (token) sayısını düşürmek BNB’nin değerini artıracak ve onlara kar sağlayacaktır.

2021’de BNB’ye yatırım yapmaya değer mi?

5 milyar doları aşan piyasa değeri ve çeşitli avantajlarla, 2021’de BNB’ye yatırım yapmak kesinlikle değer. Unutmayalım ki, BNB en iyi yardımcı program tokenlarından biridir ve diğer dijital paralara göre çok çeşitli avantajları vardır. Aynı zamanda, BNB’nin yüksek riskli ve yüksek ödüllü yatırım oranına sahip bir varlık olduğunu unutmayın. Bu nedenle, BNB’ye yatırım yapmaya karar verirseniz, her zaman araştırmanızı yapın ve dikkatli bir şekilde ilerleyin.

Binance coin çok volatil değil

Risk almaya ve BNB’ye yatırım yapmaya karar verirseniz, daha önce de belirtildiği gibi Binance Coin’in nispeten güvenli bir kripto para olduğunu unutmayın. Diğer kripto para birimlerinin sahip olduğu volatiliteye sahip değil.

Bununla birlikte, Binance Coin teknik olarak bir stablecoin değildir, ancak oldukça stabledir. Binance Coin daha doğru bir şekilde bir yardımcı token olarak adlandırılabilir. Bu nedenle, kilit giriş ve çıkış noktaları bulmak ve volatiliteden kar etmek daha zor olabilir. Bununla birlikte, BNB’yi kripto piyasası düşerken değerinizi koymak için bir trader olarak tutmak faydalı olabilir.

Yatırımcıların, ticareti bitirdiklerinde veya piyasa çok istikrarsız olduğunda çoğu zaman kriptolarından nakit para aldıklarını belirtmek gerekir. Bununla birlikte, itibari para ile para kazanmanın sorunu, maliyetli ve zaman alabilmekteir.

Yatırımcılar Binance Coin kullanarak paralarını tekrar ticaret yapmak güvenli hale gelene kadar geçici olarak orada saklayabilirler. Binance Coin ile uzun bir ticaret yapmak istiyorsanız, Binance borsasının kâr elde etmeniz için başarılı olması gerekir. Aksi takdirde para birimini olumsuz etkileyebilir.

İdeal olarak, BNB’nin sabit kalmasını ve Binance borsasında indirim olarak veya değişken zamanlarda kriptolarınızı saklamak için istikrarlı bir yer olarak kullanmak istiyorsanız çok fazla hareket etmemesini istersiniz.

Binance Coin nasıl performans gösterdi?

Binance Coin piyasaya girişinden bu yana çok iyi performans gösterdi: Başlangıçta çoğunlukla yavaş ama 2019-2020’ye kadar çok yükseldi.

2018’de hayal kırıklığı yaratan bir sonun ardından Binance Coin, 2020 Ocak ayının sonunda fiyatta %5 arttı.

Şubat 2020’de Binance Coin fiyatı %57 arttı ve Mart ayında %55 artarak yükselmeye devam etti. Elbette bunlar çok büyük hareketler!

2020’nin ikinci çeyreğine gelindiğinde, fiyatlardaki düşüşlerin yanı sıra muazzam artışlarla birlikte fiyatlar daha statik hale geldi. Nisan ayında Binance Coin bir dönem boyunca değişti, ancak 17’sinde fiyat tekrar yükseldi ve yükselmeye devam etti ve ayı %25 oranında yükselerek bitirdi.

Şimdiye kadar Binance Coin bu yükseliş trendine devam edebilir gibi görünüyor. Tabii ki, bunu kimse garanti edemez ve bazıları fiyatta büyük bir düzeltmenin olabileceğine inanıyor.

Binance Coin’in fiyatını etkileyen olaylar

“BNB fiyatlarını ne etkiledi?” diye sorabilirsiniz. Genel olarak konuşursak, çoğu kripto para birimi düştüğünde, Binance Coin yükselir, ancak bu sadece bir genellemedir ve her zaman olmayacaktır.

Mayıs 2019’da Binance borsasının büyük ölçekli bir güvenlik ihlaline kurban gittiğini ve Bitcoin’de 40 milyon dolar kaybettiğini hatırlatalım. Hack’in Binance Coin üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu varsaymak doğaldır, ancak gerçekte çok az etkisi oldu.

Binance, tüm kullanıcıların fonlarının iade edileceğini iddia etti. Binance borsası ne kadar güvenli ve Binance Coin hırsızlık için ne kadar güvenli? Görünüşe göre Binance borsasının performansı, hack gibi olumsuz bir durumdan etkilenmeyecek kadar iyi. Aslında, Haziran 2020’de Binance’in işlem hacmi 60 milyar doları aştı.

Ancak Binance Coin ile ilgili tüm haberler pembe değil. Çalışmalarda koini olumsuz etkileyecek gelişmeler var. Bir örnek vermek gerekirse, web sitesinin trafiğinin %15’inden fazlası, diğer ülkelerden çok daha fazla ABD’den geliyor. ABD trafiği, ikinci sırada olan Hindistan’dan dört kat daha yüksek. Bununla birlikte, Binance’in ABD’li yatırımcılar için ABD mevzuatına uygun yeni bir platform yarattığı söyleniyor. Ancak bu noktada, bunun neye benzeyeceğini ve Binance Coin’i içerip içermeyeceğini kimse bilmiyor. ABD yasaları nedeniyle, Binance borsasının yeni bir ABD versiyonu piyasada ve BNB bir menkul kıymet olarak görüleceği için ticarete açık olmayabilir.

Bunun da ötesinde, Binance borsası veya Changpeng Zhao ile ilgili haberler, Binance Coin’in değerini etkileyebilir. Changpeng Zhao’nun kripto para dünyasında çok etkili olduğu biliniyor. Binance’ten önce Zhao, OKCoin üzerinde de çalışıyordu. Bununla birlikte, Binance ICO’dan sonra, borsanın kontrolünü yeni bir CEO’ya bıraktı.

Binance Coin hala büyük büyüme potansiyeline sahip

Kripto para birimi piyasası gelişmeye devam ederken, Binance gibi önde gelen kripto borsaları büyüme potansiyeline sahip. Açıklandığı gibi kurumsal yatırımcılar ve büyük bankalar önümüzdeki yıllarda kripto para piyasasına girerse, bu giriş Binance Coin’in satın alma tarafında talebin artmasına neden olacaktır.

Ek bir faktör, Binance’in Binance Coin’i yaklaşık %50 birim geri almak için karının yaklaşık %20’sini kullanmaya söz vermesidir. Bu aynı zamanda Binance sözünü yerine getirirse fiyatlara gelecekte büyük bir artış sağlayacaktır!

Sonunda, dijital para birimlerinin boğa ve ayı döngülerini takip etme eğiliminde olduğunu unutmayalım. Bu nedenle kişi her zaman teknik göstergelere, temel bilgilere, kripto haberlerine ve piyasa duyarlılığına dikkat etmelidir.

BNB’nin değeri ne kadar olacak?

Hiç kimse doğru fiyat tahmininde bulunamazken, 2021’de ne kadar BNB değerinde olacağını bilmek isteyebilirsiniz. Güçlü bir destekçiler topluluğu ve olumlu bir piyasa imajı ile BNB’nin değeri yükselebilir.

Örneğin Wallet Investor, BNB’nin 2021’de %17.31 büyüyeceğini iddia ediyor. Gov Capital tahmini fiyatı 57.53 $ olarak veriyor, yani şimdi 100 $ yatırım yaparsa Aralık 2021’de 161.34 $ kazanacak.Digital Coin Price ayrıca BNB’nin 2022’de yeni zirvelere ulaşacağını ve token başına 100 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

BNB’ye yatırım yapmalı mıyım?

Olumlu geleceği ve diğer kripto para birimlerine göre avantajları göz önüne alındığında, BNB yatırımcılar için bazı harika fırsatlar sunuyor.

Ancak bu durum Binance Coin’e yatırım yapmanız gerektiği anlamına gelmez. % 100 kârlı bir yatırım olmadığını unutmayın.

Bir hesap açmadan ve herhangi bir varlığa yatırım yapmadan önce, risk-getiri dengesini düşünmeli ve başarıya ulaşmak için bir risk yönetimi stratejisine karar vermelisiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin