Binance CEO'sundan dikkat çeken stabil coin yorumu!
Binance CEO'sundan dikkat çeken stabil coin yorumu!

Binance CEO’sundan dikkat çeken stabil coin yorumu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’ın CEO’su CZ, en iyi stabil coin’lerin artan piyasa değerinin sektör için olumlu bir gelişme olduğuna inanıyor. Yakın tarihli bir tweet’te Binance CEO’su Changpeng Zhao, stabil coin’lerin artan hakimiyetinin, çok sayıda fiat paranın kenarda beklediği anlamına geldiğini belirtti. Zhao’ya göre, kripto para yatırımcıları kriptodan çıkmak isteselerdi stabil coin tutmazlardı.

CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, artık ilk 10’da üç stabil coin bulunuyor: Tether’in USDT’si, Circle’ın USDC’si ve Binance’in kendi Binance USD’si. Piyasa değeri ise 138 milyar doların üzerinde.

Bu yılın başlarında, Terra’nın algoritmik TerraUSD (UST) sabit parası da Mayıs ayında çökmeden önce kısa bir süre önce ilk 10’a girmişti. Terra’nın çöküşüyle birlikte stabil coin’leri sıkı düzenleyici inceleme altına alındı. Daha önce bildirildiği üzere, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’yi stabil coin’ler için düzenleme ve gözetim öngören bir yasa tasarısını geçirmeye çağırdı. Meclis tarafından bu hafta başında ertelenen yasa, Başkan Joe Biden’ın onayından sonra yıl sonuna kadar yasalaşabilir.

IMF’den stabil coin uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) kısa süre önce stabil coin’ler konusunda alarm verdi ve sabit kripto varlıklarının yüksek risk taşıdığını belirtti. Bununla birlikte IMF, gelecekte daha fazla kripto projesinin başarısız olabileceğine inanıyor.

Bu arada, en büyük stabil coin ihraççısı olan Tether, portföyünde Çinli şirketlere ait finansman bonosu bulundurduğuna dair iddialarla gündeme geldi. Ancak Tether, söylemleri sert bir dille reddetti.

Kripto para fiyatları Kasım ayının başlarındaki zirvesinden bu yana önemli ölçüde düşmüş olsa da, Zhao kısa süre önce CNBC’ye endüstrinin boğa piyasası zirvesine kıyasla artık daha sağlıklı olduğunu söyledi.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin