Binance CEO'su CZ ilk FTX uyarısında bulundu!
Binance CEO'su CZ ilk FTX uyarısında bulundu!

Binance CEO’su CZ ilk FTX uyarısında bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance CEO’su Changpeng Zhao, FTX çevresinde gelişen güncel olayları 2008 mali krizinin başlangıcı ve Lehman Brothers’ın çöküşüyle ​​karşılaştırdı.

FTX’in öne çıkması ve kripto endüstrisindeki yüksek entegrasyon seviyesi nedeniyle Zhao, önemli bir düşüş bekliyor. Binance’in kurucusu, borsanın çöküşü sektöre yayılırken daha fazla şirketin zarar göreceğini söyledi.

CZ, bunun özellikle “FTX ekosistemine yakın” firmalar için geçerli olacağını söyledi. Küresel mali krizi “muhtemelen doğru bir benzetme” olarak tanımlayan Zhao, sonuçların ağır olacağına inanıyor.

FTX düşüşünde Binance etkili oldu?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, FTX ve Alameda Research’ün çöküşünde önemli bir rol oynadı. Bu iki şirket arasındaki ilişkiye dair ısrarlı şüpheler vardı ve sonradan ortaya çıktı.

Bu haftanın başlarında Zhao, FTX tokenlerini (FTT) tasfiye edeceğini söyledi. Bu, Alameda’nın 14.6 milyar dolarlık varlığının üçte birinden fazlasının FTT tokenleri olduğunun anlaşılmasıyla tetiklendi. Bankman-Fried piyasaları rahatlatmak için çok çaba gösterdi ancak FTT tokenleri büyük bir satışla karşı karşıya kaldı.

Bankman-Fried, alternatif finansman sağlamak için çaba sarf etmesine rağmen, başarısız oldu ve ardından FTX iflas başvurusunda bulununca istifa etti.

Bir yorumcu, bu işlemlerin küresel mali krizi başlatan Lehman Brothers’ın çöküşünü ne kadar yakından yansıttığını vurguladı. 13 Eylül 2008 hafta sonu boyunca, Lehman Brothers, bir kurtarma paketini güvence altına almak için rakipleri Barclay’s ve Bank of America ile görüşmelerde bulundu. Ancak, bir anlaşma gerçekleşmedi ve Lehman hisselerinin Pazartesi günü %93 düşüşle açılmasına yol açtı ve iflasını etkin bir şekilde sağladı.

Kripto piyasasını önümüzdeki günlerde ne bekliyor?

Changpeng Zhao, çöküşün etkisinin kripto ve finans piyasalarında tamamen yankılanmasının birkaç hafta alacağına inanıyor. Zhao, FTX’in 1.4 milyar dolarlık kripto borç veren Voyager’ın varlıklarını satın almasının pek mümkün olmayacağını belirtti.

Tüm bu kargaşanın ortasında, kripto kredi şirketi BlockFi, büyük bir tasfiye olayından korkarak para çekme işlemlerini geçici olarak durdurmak zorunda kalacağını söyledi.

Bugün erken saatlerde Ren Labs, Alameda’dan aldığı fonun durdurulacağını ve operasyonlarını tehlikeye atacağını duyurdu. İflasın etkileri ortaya çıktıkça, önümüzdeki haftalarda benzer senaryoların ortaya çıkması muhtemeldir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin