Binance CFTC tarafından dava edilirken, Bitcoin 27.000 doların altına geriledi

Binance CEO’su CZ, endüstriyi kurtarmak için planını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SBF olarak bilinen Samuel Bankman-Fried, Bahamalar merkezli borsa FTX’in kurucu ortağı ve eski CEO’su olmasına rağmen gündem düşmüyor. FTX, kripto dünyasının önde gelen borsalarından biriydi. Yerel tokeni FTT, 2022’nin ortalarında bir krizle karşı karşıya kalmaya başladı. Kasım 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nde iflas başvurusunda bulundu.

İflasın ardından Binance CEO’su CZ, borsayı kurtarmak için elini taşın altına koymak istedi. Ancak bu sürecin daha kötü olduğunu gördü. Binance CEO’su ise yeniden endüstriyi kurtarma adına bir fon duyurdu.

SBF, hayatının zirvesindeyken net serveti 26 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu. Ekim ayında, serveti 10,5 milyar dolara geriledi. FTX krizinin ortasında serveti bir günde %94 düşerek 991,5 milyon dolara geldi.

Tüm bu gelişmelerin ardından kripto ekosistemi ise kötü etkilendi. İstenilen havanın bir türlü oluşmamasıyla beraber iki haftada her şey tepe taklak oldu. Şimdi kripto dünyasının kurtuluşu CZ’nin ellerinde mi olacak?

CZ, ekosistemi yeniden canlandırmak istiyor

Binance CEO’su CZ, 24 Kasım Perşembe günü Bloomberg ile yaptığı röportajda FTX bulaşması, Coinbase rezervleri, endüstri kurtarma fonu vb. hakkındaki soruları yanıtladı. CZ,

“Ne zaman bir büyük oyuncu, özellikle bir ticaret platformu çökerse, platformda parası olan birçok kişi ve kurum vardır. Genesis’in para çekme işlemlerini durdurduğunu gördük. Muhtemelen bir veya iki tane daha olacak. Ancak, basamaklı etki küçülecektir. Genel olarak sektör iyi.”

Binance CEO’su, FUD’u yaymak istemediğini iddia ediyor. Sadece kripto endüstrisinde daha fazla şeffaflık ve inceleme sağlamak istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin