cbdc

Binance CEO’su CBDC’lerin Bitcoin’in yerini nasıl alabileceğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin’in yerini alabilecek bir şeyin çıkmasının endüstri için kötü bir şey olmayacağını söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Fortune röportajı sırasında dünyanın en büyük kripto para biriminin yerini devlet tarafından verilen bir kripto varlığının alabileceğini belirtti ve şöyle dedi:

“Hükümet, hiç olmadığı kadar açık, daha özgür, Bitcoin’den daha az kısıtlaması olan ve kullanımı daha hızlı ve daha ucuz olan başka bir kripto para birimini çıkartırsa, bu Bitcoin’i tehdit eder. Ancak endüstri için iyi bir gelişme olur. Hatta Bitcoin’den bile daha iyi bir şey.”

CBDC’ler henüz gelişmedi

CBDC’ler yeni bir dijital yarış olarak şekilleniyor ve şu anda merkez bankalarının yüzde 80’i onları araştırıyor. Bu haftanın başlarında, Bahamalar “Sand Dollar“ı lanse ederken, Çin zaten DCEP’sini denemeye başladı.

CZ, CBDC’lerin mevcut biçimlerinde kısıtlandığını ancak zamanla gelişmelerini beklediğini belirtiyor.

Bu varlıklar aynı zamanda bir blok zincirinde yayınlanırken, doğaları gereği merkezileştirilirler ancak merkezileştirmenin tanımı çok belirsizdir.

Binance patronu daha sonra anlambilimin aslında önemli olmadığını ve her şeyin gerçek dünyada benimsenmesine neden olduğunu ekliyor. Kriptonun hem merkezi hem de merkezi olmayan sürümlerinin çok fazla kullanım alabileceğini tahmin ediyor.

Binance Chain’i olası çözümlerden biri olarak lanse eden CZ’ye göre ölçeklenebilirlik, kitlesel benimsemenin anahtarı konumunda.

Uyandırma çağrısı

CFTC tarafından BitMEX hakkında dava açılması sorulduğunda CZ, Binance’in “tamamen uyumlu bir yapı” sürdürmeye çalıştığını iddia ederek “şaşırdığını” belirtiyor.

Artık 2016 yılındaki gibi olmadığı için bu durumu sektörün geri kalanı için bir “uyandırma çağrısı” olarak değerlendirdi.

Singapur gibi daha küçük ülkeler düzenlemelerle daha hızlı hareket etme eğiliminde. Ancak CZ ABD’nin de kararlı davranmasını bekliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin