Binance ve CZ ile ilgili iddialar devam ediyor: Sıradaki detay Justin Sun oldu

Binance borsası eksik rezerv mi açıklıyor? CEX borsalarının devri bitiyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haber öncelikle ikinci sorudan başlayabiliriz. Son yaşanılan olaylardan sonra aslında CEX borsaları çıkmaz sokağa girdi. FTX, merkezi borsalara olan güvenci büyük ölçüde zedeledi. Sonrasında diğer borsalar içinde kripto topluluğu endişe duymaya başladı.

Amerika, yeniden Binance borsasına karşı kara para aklama konusunu açması kafa karışıklığını ortaya çıkardı. Hatırlasanız bundan birkaç ay önce Binance CEO’su CZ, yatırımcıların paralarını tutmak istemediğini açıklamıştı.

CZ’nin bu açıklaması o günlerde fazla anlaşılmasa da şimdi tam yerine oturduğunu görüyoruz. Artık yatırımcılar CEX borsaları yerine DEX borsalarını tercih etmeye başladı. Burada da tamamen merkezi olmayan borsalar öne çıkacak gibi duruyor.

Binance, PoR açıklaması

Kripto para borsası Binance, PoR varlıklarının eksik raporlandığına dair ipuçları veriyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı Glassnode’a göre, kripto borsa bakiyesi, yaklaşık 584.600 BTC’lik toplam Bitcoin tutarını gösteriyor. Ancak borsa, Rezerv Kanıtında (PoR) yaklaşık 359.300 BTC bulunduğunu bildirdi.

Veri sağlayıcısı ve Binance arasında bir kanıtlama problemi ortaya çıkıyor. Glassnode, 200.000 BTC’lik bu tutarsızlığın, BTC varlıklarının eksik bildirildiğini gösterdiğine dikkat çekiyor. Aradaki fark, mevcut piyasa fiyatı üzerinden yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde olduğunu vurguladı.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin