featured

Binance suçlamaları BNB fiyatında keskin bir düşüşe sebep oldu! Neler olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan BNB’nin değeri, ABD yetkililerinin token’ın ana şirketi ve kripto borsası Binance’i suçlamayı planladığının ortaya çıkmasının ardından keskin kayıplar kaydetti.

Piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi olan BNB, son 24 saatte yaklaşık %4 oranında değer kaybetti. Bu yazının yazıldığı sırada ise 276 dolar civarında işlem görüyor. Gözde altcoin, haftalık grafikte yaklaşık %5’lik bir düşüş kaydetti. Böylece son yedi gündeki kayıplarını artırdı.

Binance BNB

BNB fiyatı, kripto para piyasasındaki genel düzletme ve FTX borsasının çöküşü nedeniyle baskı altında olsa da en son düzeltme, Binance’in karşı karşıya olduğu yeni yasal sorunun ardından geldi.

BNB’nin yanı sıra, Binance’in sektördeki durumu göz önüne alındığında, bu konunun sonuçlarının genel kripto piyasası üzerinde büyük sonuçları olacaktır.

Binance’in ABD’deki yasal sorununun ayrıntıları

Bir Reuters raporu, Binance’i lisanssız para aktarımı, kara para aklama komplosu ve cezai yaptırım ihlalleri dahil olmak üzere bir dizi ihlal ile suçlayarak Adalet Bakanlığı (DOJ) yetkilileri arasında bir bölünme olduğunu gösterdi.

Rapora göre, bölünme 2018’de başlayan soruşturmalar için bir sonraki yolu açtı.  Suçlamalar onaylanırsa DOJ, Binance ve yöneticilerini büyük olasılıkla suçlayacak. Masadaki bazı seçenekler arasında bir uzlaşma müzakeresi yapmak veya herhangi bir işlem yapmadan davayı kapatmak yer alıyor.

Ancak Binance, Reuters’in raporuna karşılık verdi.

Binance’in savunması

Binance’e göre şirket, platformlardaki mali suçlarla mücadele etmek için düzenleyicilerle işbirliğini artırdı:

Örneğin, Kasım 2021’den bu yana Binance, 47,000’den fazla kanun yaptırımı talebine ortalama üç günlük süreyle cevap verdi. Bu, herhangi bir geleneksel finans kurumundan daha hızlıdır.

Binance, 2,3 milyar dolarlık yasadışı fonları aklamak amacıyla bir kanal görevi gördüğü iddialarıyla ilgili başka bir tartışmanın da merkezinde yer alıyor.

Binance aleyhine yasal sorunların artmasıyla birlikte şirketin hukuk ekibini güçlendirmeyi seçtiğini belirtmekte fayda var.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin