Lider Bitcoin borsası Binance bu altcoin'i listeliyor
Lider Bitcoin borsası Binance bu altcoin'i listeliyor

Binance anketi kripto para yatırımcılarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Binance Research, dünyanın önde gelen çoğu kripto para sahibinin hala dijital borsaların depolama yöntemlerini tercih ettiğini öne süren yeni bir anket yayınladı.

Binance 61.000 trader’ın davranışlarını inceledi

Binance Research, dünyanın en büyük ve en popüler dijital para alım satım platformunun bir bölümü. Son ankete göre, dünyadaki dijital para trader’larının ve alıcılarının yüzde 60’ı varlıklarını borsalarda depoluyor. Anket, “2021 Küresel Kripto Kullanıcı Endeksi” olarak adlandırılıyor ve yaklaşık 180 farklı ülkedeki yaklaşık 61.000 kripto para trader’ının faaliyetlerini inceliyor.

Binance Research, yukarıdaki bulgulara ek olarak, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 52’sinin (yarısından biraz fazlası) kripto para birimini bir gelir kaynağı olarak gördüğünü, yani büyük olasılıkla dijital varlıklar üzerinden ödeme kazandıklarını keşfetti. Ayrıca, ankete katılanların yaklaşık yüzde 55’i, bir kişinin dijital varlıklarını uzun bir süre boyunca tutup hodling yaptığını söylüyor.

Şirketin bir sözcüsü şunları söyledi:

Daha büyük oyuncular destek gösterdikçe ve insanların yatırım yapması için ek kanallar sağladıkça, kripto para birimlerinin benimsenmesinin hızlandığını görüyoruz. Kripto kullanıcılarını ve bunlara karşılık gelen tutum ve davranışlarını anlamak bizim için giderek daha önemli hale geliyor. 2021 Küresel Kripto Kullanıcı Endeksimizin amacı, farklı profil türlerinde ve farklı ülke ve pazarlarda perakende kripto kullanıcıları arasındaki ortaklıkları ve farklılıkları anlamaktır.

Katılımcıların %65’i Bitcoin tutuyor

Anketin diğer bölümleri, analiz edilenlerin yaklaşık yüzde 40’ının öncelikle kripto para birimlerine yatırım yaptığını, çünkü potansiyel fiyat artışlarından yararlanmaya çalıştıklarını gösteriyor. Ayrıca, yüzde 20’den biraz fazlası, stake etme ve borç verme amacıyla dijital para birimlerini kullanıyor. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 65’i Bitcoin tuttuğunu ifade ediyor.

Son olarak, ankete katılanların yüzde 40’ından biraz daha azı, standart bankalara veya küresel finansal sisteme bugün olduğu gibi güvenmediklerini söyledi.

Belgede şu ifadeler yer alıyor:

Toplam örneklem büyüklüğü 178 ülkede ve bölgedeki 61.073 yetişkindi. Anket sekiz farklı dilde sunuldu. Saha çalışması 15 Eylül – 25 Ekim 2020 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Anket çevrim içi olarak yapıldı. Rakamlar ağırlıklandırıldı ve ilgili piyasalardaki aktif kripto para birimi kullanıcılarını temsil ediyor.

Anketin son kısmında merkezsiz uygulamaları (dapps) kullanan insanların yaklaşık yüzde 66’sının merkezsiz finans (DeFi) ile uğraştığını ve Güneydoğu Asya’nın DeFi aktivitesinde birincil lokasyon olduğu gözler önüne seriliyor.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin