Binance Coin fiyat analizi: Rekor kıran BNB yükselmeye devam edecek mi? Detaylı teknik görünüm
Binance Coin fiyat analizi: Rekor kıran BNB yükselmeye devam edecek mi? Detaylı teknik görünüm

Binance 40 milyon dolarlık hack işlemi için tüm BTC işlemlerini geri almayı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su Changpeng Zhao, ekibin, hackerların 7.000 Bitcoin çalmasından sonra Bitcoin ağında işlemlerde ters işlemi zorlamayı düşündüklerini söyledi.

Zhao, bir kaç saat önce borsadan 7.000 Bitcoin çalınan siber saldırı da dâhil topluluktan gelen çeşitli soruları yanıtlamak için “Ask-Me-Anything – AMA” canlı oturumuna ev sahipliği yaptı.

Bitcoin ağında işlemleri geri almak mümkün mü?

Zhao, firmanın, Bitcoin ağ işlemlerinde geriye gitmeyi düşünüp düşünmediğini ve bunun da büyük madencilerden ve madencilik havuzlarından ağın toplam hash gücünün yüzde 51’inden fazlasını toplamak için fikir birliği sağlaması ile ilgili soruları cevaplayarak, şöyle dedi:

Dürüst olmak gerekirse, muhtemelen birkaç gün içinde bunu yapabiliriz. Ancak, bu ölçekte Bitcoin ağında bir ters işlem yaparsak, Bitcoin için güvenilirliği kaybetme konusunda bazı olumsuz sonuçları olabileceğine dair endişeler ortaya çıkar.

Bu tür bir geri sarma işlemi Bitcoin ağına olan güveni sarsar endişesi var

“Bitcoin ağı için etik ve itibarla ilgili düşünceler” olduğu için ağda işlemlerin geri alınmasına itiraz eden çok sayıda kişi gördüğünü de sözlerine ekledi.

Ekip, hala karar aşamasında ve rakamları araştırıp her şeyi kontrol ediyoruz. Bitcoin geliştirme ekibinin çekirdek üyeleri de dâhil olmak üzere, toplum tarafından bize önerilen bir teknoloji çözümü olması ilginç. Aldığımız geri bildirimlerle bunu çok dikkatli değerlendireceğiz.

Zhao, şirketin şu an sistemi yeniden inşa etmeye ve iyileştirmeye odaklandığını söyleyerek bu sürecin yaklaşık bir hafta sürebileceğini dile getirdi. Ayrıca tüm para çekme ve yatırma işlemlerini askıya aldığını da sözlerine ekledi.

Şu saatte kadar, Binance, riske giren sıcak cüzdan adreslerinin hiçbirini bulamadı. Zhao, bilgisayar korsanlarının, kullanıcıların hesaplarına erişmek için karmaşık yöntemler kullandıklarını söyledi. CZ’ye göre siber saldırıyı düzenleyen kişiler hesapları sabırla takip ettiler ve hesap yüksek bir BTC miktarına ulaşınca harekete geçtiler.

Binance zararı SAFU’dan karşılayacak

Ama oturumunda ayrıca Zhao, yaklaşık 40 milyon dolarlık zararın Binance’nin kullanıcılar için oluşturduğu SAFU olarak bilinen Güvenlik Varlık Fonu’ndan karşılanacağını açıkladı.

Binance, geçen yılın Temmuz ayından bu yana her ay işlem ücretlerinin yüzde 10’unu SAFU fonuna aktarıyor. Ancak şu an bu fonun net miktarı bilinmiyor.

Üç aylık kârının yüzde 20’sine denk gelen BNB tokenlerinin yanmasına bağlı olarak bakıldığında ise Binance’ın geçen yılın Temmuz ayından Mart ayına kadar yaklaşık 210 milyon dolar kar elde ettiği tahmin ediliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin