Önemli Gelişme: Binance Coin yakımı gerçekleşti! Rekor yakım...
Önemli Gelişme: Binance Coin yakımı gerçekleşti! Rekor yakım...

Binance 13. BNB token yakım işlemini tamamladı – fiyata nasıl etki edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance, 13. token yakımını tamamladı. Dolar değeri açısından şimdiye kadarki en büyük yakım oldu.

Kripto para borsası Binance bugün 68 milyon dolar değerindeki Binance Coin’i (BNB) yaktı.

Yakılan BNB

Malta merkezli borsa, 2,253,888 tokenı veya token arzının %1,13’ünü yok eden 13. token yakımının şimdiye kadar yakılan BNB miktarı açısından dördüncü en yüksek yakım olduğunu açıkladı.

Yakım, BNB’yi yok etme ve böylece onu dolaşımdan çıkarma anlamına geliyor. Token yakımı, yeni kripto paralar yaratmayı ifade eden basmanın tam tersidir. Kripto paraya olan talebi artırmak için periyodik olarak yakım gerçekleşiyor ve teorik olarak bu faaliyet tokenın fiyatını yükseltiyor.

Yakımın amacı

Binance, kârını açık piyasada Binance Coin satın almak ve ardından yakmak için kullanıyor. Amacı, arzı 100 milyon BNB’ye düşürmek. Şu anda dolaşımda 144.406.561 BNB var.

Yakım sonrasında BNB’nin fiyatı yaklaşık 20 sent arttı. Binance’e ait metrikler sitesi CoinMarketCap’e göre mevcut fiyatı 30,42 dolar seviyesinde.

Binance Coin güçlü bir yıl geçirdi. Diğer birçok kripto para gibi fiyatı Mart ayında, koronavirüs salgınının neden olduğu piyasa belirsizliğinin ortasında 25 dolardan 8 dolara  düştü. Ancak BNB, yatırımcıların merkezi olmayan borsalara, borç verme protokollerine ve sentetik varlıklara milyarlarca dolar akıttığı bu yaz yaşanan merkezi olmayan finans patlamasından iyi bir artış elde etti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin