Blockchain’e yeni destek eski ABD Başkanı Bill Clinton ile geliyor!
Blockchain’e yeni destek eski ABD Başkanı Bill Clinton ile geliyor!

Bill Clinton: “Aşırı düzenleme Blockchain altın kazını öldürebilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Pazartesi günü bir kripto para birliği konferansına konuşmacı olarak katıldı. Clinton, konferansta Blockchain gibi umut vaat eden teknolojilerin çok fazla regüle edilmesini önleme ihtiyacının altını çizerek yasa yapıcılara uyarıda bulundu.

Blockchain’e yeni destek eski ABD Başkanı Bill Clinton ile geliyor!

ABD Başkanı Bill Clinton, San Francisco’da düzenlenen Ripple’ın Swell konferansında konuşmacı olarak sahne aldı. Clinton, konferansa Ripple’ın yönetim kurulunda görev yapan eski bir Beyaz Saray danışmanı olan Gene Sperling ile birlikte katıldı. 1993 ile 2000 yılları arasında ABD’yi yöneten Clinton, şimdiye kadar Ripple’ın etkinliğindeki en üst düzey konuşmacı oldu.

Geçen yıl Ripple’ın etkinliğine FED’in eski başkanı Ben Bernanke konuşmacı olarak katıldı. Business Standard’ın yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, bir grup finansal kurum yasa koyucular ve düzenleyicilerle bir araya geldi. Fintech devi Ripple (XRP), diğer birçok startup’ın yanı sıra grubun bir parçasıydı.

“Blockchain gibi yeni teknolojileri ne kadar çok geliştirirsiniz?”

Sperling ile yaptığı soru-cevap oturumu sırasında Clinton, ABD hükümetinin karşılaştığı siber güvenlik sorunları gibi çok çeşitli konulara değindi. Ayrıca silah yasaları, dış politika ve yeni yayınlanan kitabı da dahil olmak üzere finansal teknoloji konferansının dışında yer alan konuları tartıştı.

Ancak belki de Swell’deki seyirciler için en uygun olanı, Clinton’ın geliştikçe ve büyüdükçe Blockchain gibi yeni teknolojilere “erişim eşitsizliği” konusundaki ifadesiydi ve bu 1990’ların sonlarında e-ticaret çözümlerinin ortaya çıkışına paraleldi. Clinton, konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain gibi yeni teknolojileri ne kadar çok geliştirirsiniz? Blockchain, yapay zeka ve robotik gibi yeni teknolojiler geliştirdiğinizde daha fazla erişim eşitsizliği hissedilir.

“Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyi bırakmalısınız.”

Ayrıca yeni teknolojilerin suistimal edilebileceği fikrini de kabul etti, kripto paraların teröristlerin veya diğer suçlular tarafından para aklama için kullanabileceği endişelerini dile getirdi. Eski Başkan, Küresel Konumlama Sistemi (GPS) gibi teknolojilerle ilgili benzer kaygılara atıfta bulunarak olumsuzlukları belirlemek için akıllı bir çaba gerektiğini ve eski bir düzenleyici rejimi, yeni bir teknolojiye uygulayamayacağımızı söyledi. Clinton, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyi bırakmalısınız. Blockchain, uluslar sınırların, gelir gruplarının ötesinde uygulanabilir olduğu için potansiyeli var. Permütasyonlar ve olasılıklar son derecede harika. Ancak her şeyi olumsuz kimlik politikaları ve ekonomik ve sosyal politikalar ile mahvedebiliriz.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin