featured

Herkesi Etkileyecek 5 Blockchain Yeniliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gelişen blockchain teknolojileri ile birlikte hayatımızda bildiğiniz herkesi etkileyecek 5 Blockchain Yeniliklerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Vergilendirme

Devletlerin en büyük kaynaklarından biri olan vergilendirme aynı zamanda en büyük açıklarından biri de olma özeliği taşımaktadır. Blockchain teknolojisinin yeterli seviyede devletlere aktarılmasıyla beraber gelecekte vergilendirme konusunda da gelişmiş adımlar atılabilir.

Chainalysis, hükümet organlarına, en azından Bitcoin ve benzeri blockchain alt yapılarıyla neler olup bittiğini öğrenmelerine yardımcı olmak için yöntemler geliştirdi. Hal böyle iken Kripto para sektörünün bu kadar gelişiyor olması gelecekte nakitsiz bir topluma yöneliceğimizin de göstergesi olabilir. Daha şeffaf bir sistem dolandırıcılık, israf ve istismarın yanı sıra taklitçiliği de azaltacaktır. Bu gelişmelerde Vergi kaçakçılığın daha az olduğu hükümet yapılarını da beraberinde getirecektir.


Kimlik

Estonya halihazırda dijital vatandaşlık programıyla öncülük eden ülke olarak yakın geleceğe hazırlık yapıyor. Herşeyin sahte olabileceği bir yapıya sahip günümüz şartlarında (Kimlik, Pasaport vb) hazırlanan alt yapı ile değiştirilemez kalıcı kimlikler hazırlanıyor. Toplumsal bir değişime sahne olacak bu gelişme ile herkes kendi özel blockchain ile toplumda yerini alarak özel olduğunu göstermiş olacak.

Veri Madenciliği ve Reklamcılık

Dijital reklamcılığa yönelik blockchain  çözümleri üzerinde çeşitli çalışmalar mevcut. AdEx ve AdToken , reklam verenlerin yanı sıra müşterilerine daha dürüst olmaya odaklanırken BitClave, bireysel perakende verilerimizin alım satımı çevresinde oldukça yeni bir ekonomi yaratmayı hedefliyor.. Yakın gelecekte, insanların kendilerine sunulan reklamlar için, onlara reklam gönderilmesi maliyetinin bir kısmının ödenmesi şeklinde, küçük geri ödeme sıradan olacaktır.

Kamu Güvenliği ve Hesap Verebilirlik

Evlilik veya sağlık kayıtlarından ya da arazi işlerinden siyasi oylara kadar her şey bir blockchain içine kaydedilebilir. Özetle Kamu güvenliği ve hesap verilebilirlik noktasında tüm önemli bilgiler blockchain içinde yer alabilir. Yakın gelecekte oylarımızı bu alt yapı ile kullanırken; tapu, senet vb önemli evraklarını a bu şekilde saklayabiliriz.

Tokenleştirilen Varlıklar

ICO’ların yaygınlaşması ile birlikte projelerin oluşumunda gerekli olan finasman kaynağının sağlanması konusunda varlıklarını satmadan onları tokenleştirerek elde edilen gelirler ile ortaya çıkan bir çok başarılı proje ve gelecekte bunların daha fazlası..

 

Cryptocoinsnews

 

 

Mesut Paçavra

Global Pazarlama / Mining Uzmanı

 


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin