'Big Short' Michael Burry 2023 tahminini verdi: Kripto piyasasını ne bekliyor?
'Big Short' Michael Burry 2023 tahminini verdi: Kripto piyasasını ne bekliyor?

‘Big Short’ Michael Burry 2023 tahminini verdi: Kripto piyasasını ne bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası açısından bakıldığında 2022 en iyi yıl değildi ve bunun ana nedeni, geleneksel piyasalardaki makro durumdu. Yükselen enflasyonla birlikte, ABD’deki mali düzenleyicinin daha sıkı bir para politikasına göz yummaktan, riskli her türlü yatırım aracını boğmaktan ve kripto piyasalarını aşağı çekmekten başka seçeneği kalmadı. Michael Burry, 2023’ün farklı olmayacağına inanıyor.

Burry’ye göre enflasyon zirve yaptı, ancak bu, tüm bu döngünün son zirvesi değil. 2023’ün ikinci yarısında TÜFE’nin daha da düşük veya muhtemelen negatif olduğunu göreceğiz. Böylesine sert bir düşüş, herkesin geçen yıl beklediği resesyona neden olacak.

Ne yazık ki, kripto para birimi ve diğer riskli piyasalar için Burry, başka bir enflasyon artışı bekliyor. Analist haklıysa, piyasanın önemli bir oran artışı nedeniyle başka bir baskı dalgasıyla yüzleşmekten başka seçeneği kalmayacak.

Diğer finansal analistlerin tahminlerine bakıldığında, finansal alanda makroekonomik durumun kötüleşeceğine inanan tek kişinin Burry olmadığı açıkça görülüyor. Ne yazık ki, S&P 500 ve Bitcoin arasındaki korelasyon 2022’de mutlak bir yüksekliğe ulaştı ve dijital altını endeksin performansına bağımlı hale getirdi.

Ancak iki varlık arasında bu kadar yüksek bir korelasyon olması yatırımcıları şaşırtmamalı. 2021’in koşusundan sonra, önemli miktarda kurumsal yatırımcı kripto para piyasasına ve özellikle Bitcoin’e maruz kaldı. Riskli varlıklar için makroekonomik koşullar kötüleştikçe, kurumlar Bitcoin de dahil olmak üzere riskli varlıklarını satmaya başladı ve bu da tüm pazar üzerinde büyük bir baskı yarattı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin