BidiPass
BidiPass

Tüm dünya için tek bir finansal pasaport: BidiPass

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zaman ne hızlı akıyor, değil mi? Hayat denen süreç bu kadar karmaşık olmak zorunda mı? BidiPass platformu, BidiKey adıyla bilinen şifreli anahtarlara dayalı Blockchain tabanlı kimlik doğrulama platformunu geliştirirken şüphesiz aynı şeyi düşünüyordu.

Günümüzde parola veya PIN ile gerçekleştirdiğimiz tüm finansal işlemlerimiz, fiziksel bir kart gerektiriyor: Kredi veya banka kartları. Elbette bankaların ve diğer finansal kurumların buradaki amacı, sahtecilikten ve hırsızlıktan mümkün olduğunca korunaklı bir ürün ortaya koymak. Ancak ortaya koyulan çözümlerin müşteriler için esneklikten yoksun, karmaşık olduğu aşikar.

Hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlanan teknolojilerin çoğu, iş yapmak istediğimiz her kurum ve perakendeci için kapsamlı bir şifre listesi tutmaya çabalayan birçoğumuzun başını ağrıtıyor.

Plastik kartlar ve şifreler tarih oluyor

Kullanıcıların varlıklarını korumak için gereken yüksek güvenliği sağlamayı amaçlayan bir şirket olan BidiPass aynı zamanda, tüketicilerin kim olduklarını doğrulamak için sonsuz bir plastik kart dizisi ve eşlik eden şifreler üretmek zorunda kalmadan günlerini geçirmelerini sağlayacak basit bir çözüm sunar.

BidiPass tarafından geliştirilen BidiKey Blockchain çözümü, eşler arası doğrulama sistemi teknolojisiyle pek çok ülkeye açılmış durumda. Öyle ki güvenleri, milyonlarca dolarlık patenti değerlendiren Latin Amerika ve İspanyol merkezli Clarke, Modet and Co. tarafından paylaşılıyor.

Küresel finansal pasaport

Şirketin adından da anlaşılacağı üzere BidiPass, kullanıcıların iş yapmalarına, finansal işlemler gerçekleştirmelerine ve kimlik hırsızlığı veya başka türden sahtekârlık riski olmadan yasal belgeleri imzalamalarına olanak tanıyan bir tür küresel finansal pasaport olacaktır.

Ayrıca biniş kartı ve biletli etkinlikler gibi etkinlikler için kullanılabilen platform, etkinlik personelinin mekanlara erişimi kontrol etmesine de olanak sağlayacak.

Teknolojiyi benimseyen kullanıcıların, ortak yetki alanı olan AML (Kara Para Aklamayı Önleme) mevzuatına uygun genel bir KYC (Know Your Costumer) protokolünü takip etmeleri istenerek, BidiPass platform güvencesiyle bütünleşik bir finansal kurum veya hizmet sağlayıcısı vermeleri istenir. Böylece BidiPass kullanıcılarının işlemleri güvenle kabul edilebilir.

İki yönlü şifreleme, peer-to-peer, QR kod…

Platformun iki yönlü şifrelenmesi, tüketicilerin işlem kimlik doğrulama işlemi sırasında kimlik avı yapmak gibi kötü amaçlı etkinliklerden eşit şekilde korunmalarını sağlar.

BidiKey bir QR koduna dayanıyor. Platform, kullanıcıların kendi cep telefonlarına, saatlerine, tabletlerine veya masaüstü bilgisayarları aracılığıyla, herhangi bir dijital cihaz kullanarak kişisel fonlarına erişebilmelerini sağlar. Ayrıca online olarak veya site üzerinden kullanılabileceği gibi, uçak modunda dahi çalışır.

En önemlisi, Bidipass’in platformu, şifreli bir oturum anahtarı içeren bir QR kodu kullanarak iki yönlü bir kimlik tabanlı şifreleme şemasına dayanan BidiKey kimlik doğrulama sistemi aracılığıyla kimlik hırsızlığı riskini en aza indirir.

“Daha güvenli ve daha hızlı hizmet sağlanacak.”

Teknoloji, müşterilerin herhangi bir finansal işlem için anında onaylanmasını sağlar. Platformda yer alan finansal hizmet sağlayıcıları için BidiPass, yeni müşterilere ve potansiyel gelirlere erişim sağlayabilir.

İnovatif platform, 20 yılı aşkın süredir sektörde olan uluslararası finans ve bankacılık güvenliği uzmanları grubu tarafından geliştirildi. Platformun kurucu başkanı Fernando Albarrán, platformla ilgili fikirlerini şu şekilde dile getiriyor:

Bidipass kesintisiz ve güvenli finansal işlemleri hızlı ve kolay bir hale getirmek için oluşturuldu. Platformumuz, herkesin BidiPass ağındaki herhangi bir işletme tarafından tanınacak kişisel bir dijital finansal pasaport oluşturmasına izin verecektir. Bu, platformu benimseyen herhangi bir işletmenin hızlı bir hizmet sunabileceği ve kurumsal varlık sistemleri tarafından rahatsız edilmeden yeni gelir akışlarının keyfini çıkarabileceği anlamına geliyor.

BidiPass ekibi, Deconomy’de ağını genişletti

Ekip, nisan ayı başlarında Seul’de gerçekleşen Deconomy 2018 de dahil olmak üzere uluslararası dağınık ekonomi konferanslarına katıldı. Ayrıca 12 Nisan’da düzenlenen 2. Global Fintech & Blockchain Çin Zirvesi’ne katıldılar. Projelerini tanıtmak ve Blockchain geliştirme hedeflerini paylaşan başka inovatörler ile tanışma fırsatı buldular.

Bidipass ekibinin, Deconomy’de tanıştıkları Hilaris Blockchain Enstitüsü’nden Dr. Seung-Hoon Park ile bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını söylemekte yarar var. Taraflar, AR-GE çalışmaları konusunda işbirliği yapılacağını ve gelecekte projelerini genişletmek için karşılıklı yardım sağlamasına izin vereceğini ifade etti.

ICO süreci ile ilgili detaylar: ICOBox’tan tam destek

Tüm BidiPass ağı, BidiCoin (BDP) tarafından yönetiliyor. Şirket şu anda 19 Nisan 2018’e kadar devam eden ve %33’lük bir satın alma bonusu sunan ICO’nun kamuya açık sınırlı aşamasında.

16 Mayıs 2018’de bir günlük %25 bonus ile başlayacak olan public sale süreci, 16 Temmuz’a kadar azalan satın alma bonusları ile devam edecek.

Önde gelen SaaS çözümleri sağlayıcısı ICOBox, BidiPass’e ICO sürecini yürütmesinde katkıda bulunacak. ICOBox kurucu ortağı Nick Evdokimov, bu işbirliğiyle ilgili şu sözleri kullandı:

Günümüz tüketicileri, finansal işlemler yürütmek için sezgisel ve güvenli bir yol talep ediyor. Blockchain teknolojisi bu ihtiyacı karşılayabilir ve BidiPass, bunu gerçekleştirme kapasitesine sahip olan bu teknolojiden yararlanıyor.

ICO satışları, 26 Nisan’da başlamak üzere 72 saat için tekrar açık olacak. Tokenlar, minimum 0,01 BTC’lik satın alma ve %25’lik bonusla sunulacak.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Whitepaper için tıklayınız.

BidiPass

FacebookTwitterLinkedIn

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin