Biden yönetiminin hazine bakanı adayından Bitcoin ve kripto para açıklaması
Biden yönetiminin hazine bakanı adayından Bitcoin ve kripto para açıklaması

Biden yönetiminin hazine bakanı adayından çarpıcı Bitcoin ve kripto para açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Daha önce ABD Merkez Bankası’na başkanlık etmiş olan Hazine Bakanı adayı Janet Yellen, Perşembe günü yazılı ifadesinde kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların “finansal sistemin verimliliğini artırma” potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Potansiyel faydalar

Yazılı sözlerinde şunları belirtti:

Bitcoin ve diğer dijital ve kripto para birimleri dünya çapında finansal işlemler sağlıyor. Birçok teknolojik gelişme gibi, bu da ABD ve müttefiklerimiz için potansiyel faydalar sunuyor.”

“Aynı zamanda, mevcut finansal sistemi aşmak ve Amerikan çıkarlarını baltalamak isteyen devletler ve devlet dışı aktörler için fırsatlar da sunuyor. Örneğin, Çin Merkez Bankası ilk dijital para birimini yeni çıkardı”

Yellen, özellikle potansiyel faydalar ve riskler hakkındaki görüşleri sorulduğunda şunları ifade etti:

“Kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların faydalarını ve finansal sistemin verimliliğini artırmak için sahip oldukları potansiyeli dikkate almamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda, terörizmi finanse etmek, kara para aklamayı kolaylaştırmak için kullanılabileceklerini biliyoruz. ABD ulusal güvenlik çıkarlarını ve ABD ile uluslararası finans sistemlerinin bütünlüğünü tehdit eden kötü niyetli faaliyetleri desteklemek söz konusu. Kötü niyetli ve yasadışı faaliyetlerde kullanımlarını sınırlarken, meşru faaliyetler için kullanımlarını nasıl teşvik edeceğimizi yakından incelememiz gerektiğini düşünüyorum.”

Olumlu bakış

Yorumları, Yellen’in kripto para birimleri konusunda ölçülü bir tavır sergilediği devam eden onay sürecinde bu hafta başlarında yapılan yorumları yansıtıyor. Bir senatörün sorusuna yanıt olarak Yellen, kripto para birimlerinin yasadışı kullanımını engellemek için desteğini dile getirdi.

Çarşamba günü göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında Hazine Bakanlığı’nın başına Yellen’i aday gösterdi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin